Mike WiLL Made-It dropt ‘The Mantra’ met Pharrell en Kendrick Lamar

Eind vorige week werd duidelijk dat producer Mike WiLL Made-It de soundtrack van de aankomende film Creed II zou produceren. Uiteraard nodigt hij daarvoor een hoop bevriende collega’s uit; uiteraard kunnen namen als Rae Sremmurd, Nicki Minaj en 2 Chainz niet ontbreken en er staat een nieuwe samenwerking op tussen Nas en Rick Ross. Wanneer die twee samen op een beat springen is het altijd vuur, dus we hopen dat dit geen uitzondering zal zijn op die regel. Echter is er nog een andere grote collabo op te vinden en die kun je nu al beluisteren; Pharrell Williams X Kendrick Lamar!

Langverwacht is de track dus niet. Toen de tracklist lekte, keken er meteen veel mensen uit naar de samenwerking tussen Skateboard P en K.Dot, en drie dagen later kan men de collabo al horen. The Mantra is een mellow-trap joint. Pharrell mag de sfeervolle productie aftrappen, waarna halverwege Kendrick het stokje overneemt.

En waar eerstgenoemde een hypnotiserend couplet aflevert op de softe synths, zorgt Kendrick Lamar voor een verse met een continue afwisseling. Vocaal gezien, maar ook flow-wise. Dit is een vintage K.Dot, die snel wisselt tussen stemmen, speelt met ad-libs, zinsbouw en clevere rijmschema’s. Karakteristiek, maar toch 2.0. Samen zorgen de drie sterren voor een niet te missen en zeer sfeervolle track. Druk op play, je zult niet teleurgesteld worden.

De film Creed II en de hele soundtrack zullen vanaf 21 november beschikbaar zijn.

Geplaatst door bowie op 14 november 2018