Met ‘The Oasis’ maakt Delic zijn comeback als muzikant

Onlangs schreven we er nog over; de laatste keer dat Delic als artiest wat uitbracht is alweer tien jaar geleden, toen hij na het magnum opus Eigen Wereld van Opgezwolle nog met Sticks het eveneens heerlijke Fakkelteit uitbracht. Opgezwolle ging daarna uit elkaar, Delic ging wereldreizen en zijn gevoel te uiten op het witte doek in plaats van in beats. Maar nu is hij terug met nieuwe muziek, en die klinkt fris, maar tóch typisch Delic.

Vanaf vandaag is hij terug als muzikant, en hoe. The Oasis klinkt als een onmiskenbare Delic-productie, die weer als vanouds tekeergaat met snerpende saxofoons, een heerlijk orgel, een spannende break en een Oosters tintje. Dat alles natuurlijk niet in die volgorde, want zoals het de Zwolse producer betaamt heeft hij weer een onvoorspelbaar verloop in de track gegooid.

Voor de track raakte hij geïnspireerd door zijn eigen schilderij met de gelijknamige titel. Dat schilderij is te zien tijdens Amsterdam Dance Event en wordt daar tentoongesteld door Amsterdam Street Art. Als klap op de vuurpijl moet volgend jaar zijn eigen album verschijnen, met daarop allemaal nummers die gebaseerd zijn op schilderijen die hij in de loop van de tijd heeft gemaakt. De nieuwe track is vanaf morgen (vrijdag 20 oktober) te vinden op Spotify, maar op YouTube krijg je er ook een voorproefje bij van zijn schilderijen. Dit is genieten.

Aanrader: lees hier het interview dat we twee jaar terug met hem deden in zijn studio.

Geplaatst door bowie op 19 oktober 2017