Met een lading nieuwe hiphop 2024 in: hier is de eerste music update van het jaar!

De staart van het jaar was een roerige. Vroeger (moet je ons nou eens horen, wat worden we oud) was het nog weleens komkommertijd rond Kerst, maar dit jaar bleven vele artiesten gestaag muziek uitbrengen. Wij zaten verscholen in onze eindejaarslijstjes en daarna te genieten van het gourmetten natuurlijk. Maar we zouden HIJS niet zijn als we je niet het allerbeste zouden wensen met twintig frisse tunes in onze playlist. En zo geschiedde. Gelukkig nieuwjaar, zet het volume op twaalf en eet die laatste koude oliebollen op onder het genot van wat frisse muziek!

Smoke DZA en Flying Lotus verlengen tot in blessuretijd


Het was al een van de leukste EP’s van 2023, Flying Objects van Smoke DZA en Flying Lotus. Maar aan het einde van het jaar verlengden ze: letterlijk, want er kwam een extended versie van die plaat uit. En daarop kun je samenwerkingen vinden met onder meer Black Thought, Benny The Butcher en Estelle, of zoals op deze track met Wiz Khalifa, Big K.R.I.T. en Curren$y, die allemaal al vroeg in hun carrières samenwerkten met DZA. Oud en nieuw? Oud en vertrouwd!

Griselda en Alchemist halen hele plaat uit de kluis


Alchemist besloot de staart van het jaar te gebruiken om te onthullen dat hij ooit met Westside Gunn en Conway The Machine een hele Hall & Nash 2-tape heeft gemaakt. “Toen we het aan het afronden waren, tekenden ze een deal bij Shady en is het op de plank blijven liggen. Maar ik wist dat we iets goeds hadden. Een paar van de tracks hebben we gebruikt voor andere dingen, maar het is voor het eerst dat je de hele OG-versie kunt beluisteren. Maar je snapt dat ik ook in de lab zit met Daringer, Con en Wes, om een officiële versie te maken, toch? Die komt in 2024!”

Big Hit en The Game droppen razendsnel een EP

Big Hit en zijn zoon Hit-Boy zijn bezig met het schrijven van een van de mooiere verhalen binnen de hiphop. Ze maakten nadat pa uit de gevangenis kwam samen een plaat, brachten die uit en vonden het tijd om een remix van een van de tracks te maken. En dus belde Hit-Boy niemand minder dan The Game, om hem uit te nodigen om op de Bang Freestyle Remix te springen. “Ik pullde op in hun studio, drie dagen geleden. Bleef een paar uur en we eindigden met een 9 songs tellende tape”, vertelde The Game op zijn socials. Hit-Boy: “He locked in with us for the rest of the night.” En iets later: “Check de video hier. Het is te gek, want Big Hit en The Game ontmoetten elkaar vijf dagen geleden pas!” Check nadat je de dubbel-video hebt gezien hier de hele plaat.

De hele selectie van twintig check je nu hieronder. Abonneer om ook in ’24 op de hoogte te blijven!

Geplaatst door bowie op 2 januari 2024