Megan Thee Stallion, 7xvethegenius, Jack en meer in onze music update

2022 gaat heerlijk. Wekelijks gooien we twintig tunes in onze Spotify-playlist en lichten we drie tracks voor je uit in mini-reviews. Deze week vormt daarop geen uitzondering. Koningsdag beginnen met alleen maar kings en queens? We got you in check. Een chillsessie tijdens Koningsnacht inclusief dikke soundtrack? Dan moet je ook hieronder zijn. Je kater overwinnen met muziek? Je snapt het, we hebben je rug. Dit zijn onze twintig picks van de week!

Megan Thee Stallion – Plan B

De nieuwe van Megan Thee Stallion ging in première op Coachella; Plan B is een middelvinger in audiovorm richting ‘whom the fuck it may concern’ volgens de spitter zelf. Fuck niet met Megan, is de overkoepelende boodschap, want je krijgt gewoon een ouderwetse disstrack naar je harsens geslingerd. Jodeci-sample, fijne boombap-drums en een snuf venijn in haar bars waar degene waar het aan gericht is van achteruit zal lopen. Ja, dit is keihard.

7xvethegenius – Always Thank God (ft. Trae Tha Truth)

Toen Conway The Machine vorige maand de Melkweg aandeed, kwam er in zijn adempauze een geweldige verschijning op het podium. In een grote gekleurde jas, vol enthousiasme en met een hongerige flow was daar 7xvethegenius om een featuring en een solotrack te spitten. Ze overtuigde met een mix van scherpte, zelfvertrouwen en nonchalance. Nu is haar nieuwe EP uit en de lead single is Always Thank God, een samenwerking met Houston’s legende Trae Tha Truth. Van deze Drumwork-lady gaan we hopelijk nog heel veel horen.

Jack – Taxi

Het zelfbenoemde assi-vlammende, arrogante en veel te nonchalante trinna-mannetje genaamd Jack is terug met Taxi. De sfeervolle beat van Thez wekt zowel dansmoves als melancholie op, terwijl de Rotterdamse rapper spit over zijn verlangen om Nederland te verlaten. Stel je voor; er ligt sneeuw, het is koud of het regent en je zou ook prima op Santorini kunnen flexen? Jack kiest voor het laatste en beschrijft hoe hij chillt met dames in op dat Griekse eiland en zijn rust pakt in Monaco. De clip is dan weer geschoten in Londen. Je begrijpt; Jack wil overal zijn als zijn hoofd heet is, behalve in Nederland.

Dit is onze volledige playlist van deze week. Geniet ervan!

Geplaatst door bowie op 26 april 2022