MED – Push Comes To Shove

Ik eet bijna altijd hetzelfde ontbijt, totdat ik er ineens op uitgekeken ben. Zo heb ik bijna anderhalf jaar lang iedere ochtend twee boterhammen met hagelslag gegeten (melkchocolade welteverstaan). Maar op een gegeven moment is het gewoon zo’n routine geworden dat ik iets anders wil voor ontbijt. Nou eet ik dus al een paar maanden iedere ochtend een paar beschuitjes met jam (aardbeienjam om precies te zijn) . Dit wil absoluut niet zeggen dat die boterham met hagelslag minder lekker is geworden, alleen is het allemaal niet meer zo fris en bijzonder als dat beschuitje met aardbeienjam.

De boterham met hagelslag staat dus een symbool voor het album van MED in dit geval. Al heeft Stones Throw me weten te boeien met de releases die op het label uitkwamen. Blindelings kon ik alles aanschaffen van de albums van Quasimoto en Lootpack tot de oude funk re-releases onder het Now Again naamplaatje. Gelukkig is het album van MED gewoon weer een plaat die hoort bij een kwaliteitslabel, er is eigenlijk helemaal niet zoveel mis met “Push Comes To Shove”. En toch lukt het me maar niet om mijn aandacht bij dit plaatje te houden.

MED is een hele degelijke MC, de stem en flow van de beste man zullen je niet tegenstaan als je enigzins bekend bent met soortgelijken als Wildchild en Oh No, je zou het bijna een typisch Oxnard geluid gaan noemen (waar al deze heren vandaan komen). Ook de beats zijn zeker niet mis, dat was ook te verwachten met producers als Madlib, Oh No en J Dilla achter de knoppen, en ook de productie van Just Blaze is zeker de moeite waard. Toch voel ik mezelf geneigd om door te zeiken over het feit dat het album me niet kan aanzetten om het vaker te luisteren, waar zelfs het tekstueel vrij debiele Jaylib praktisch een maand mijn discman niet uit is geweest toen dat album dropte, kan ik dit album maar net goed een keer rondluisteren. Ik denk toch dat MED net een beetje het eigenzinnige mist om dit album boven de massa uit te laten stijgen, doordat er helemaal niets aan dit album ook maar een beetje verrassend of vernieuwend is.

Helaas is het dus net als mijn ontbijt, het is moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. Eigenlijk is het ook niet helemaal eerlijk tegenover MED en mijn boterhammen, aangezien er met beide eigenlijk substantieel niet zoveel mis is. Iedereen die dus nog gewoon van zijn boterhammetjes met hagelslag kan genieten kan ook deze Stones Throw release weer blindelings aanschaffen.

Meer info: http://www.stonesthrow.com

Tracklist:
01. Intro
02. Serious feat. Oh No
03. Whut U In It 4 feat. Baby Sagg (Produced by Oh No)
04. Can’t Hold On
05. Push feat. J. Dilla (Produced by J Dilla)
06. Special feat. Noelle of The Rebirth
07. The Offering (Interlude)
08. Hold Your Breath
09. Now U Know feat. Dudley Perkins
10. Pressure feat. Diamond & Poke
11. Never Saw It Coming
12. So Real (Produced by J Dilla)
13. Never Give U Up
14. Mary J Interlude
15. Get Back (Produced by Just Blaze)
16. Listen 2 This
17. Yeah
18. Nightlife feat. Noelle of The Rebirth

Geplaatst door bowie op 11 augustus 2005