Masta Ace + ED OG

Masta Ace met Edo.G en aanhang in Haarlem. Dat moet je gezien hebben! Lees hier of het voormalig Juice Crew lid vele harten veroverde met zijn flow…

Voor het eerst betrad ik het noodgebouw van de Patronaat en niet voor de minste artiesten. Masta Ace was samen met Punchline, Edo.G, Insight en DJ Avee gepland voor deze vrijdagavond en dit resulteerde in een aardig volle Patronaat.
De zaal vond ik ietwat eigenaardig, aangezien het meer op een jeugdcentrum lijkt, met een podium in het midden van de zaal. Maar door het lage plafond werd er wel een soort van underground sfeer gecreëerd. De goede balans van de sekse in het publiek was ook opmerkelijk. Er werden lekkere plaatjes gedraaid, wederom door o.a DJ Lovesupreme en het werd tijd om naar voren te komen toen de host MC Complex de eerste act aankondigde.

De eerste act bestond uit een MC uit Los Angeles waarvan mij de naam ontschoten is. Iets in de trend van Aimo geloof ik. Hij kwam met backup-MC en DJ voor een leuke opwarmer zorgen waar ikzelf niet al te gecharmeerd van was. Hierna was het aan Edo. G om de echte hype in het gebouw te brengen samen met DJ Insight en MC Jaysaun (The Kreators), vermoedelijk als plaatsvervanger van Punchline. Ondanks enkele storingen met het geluid wist Edo.G een zeer ille en hype show neer te zetten. Tracks van het album “Truth Hurts” werden heerlijk ontvangen door het hype publiek. De vibe in het gebouw was gezet. “Be Thankful” is ook zo’n nummer waarvan de haren overeind gaan staan en Jaysaun wist goed in te spelen op de energie die Edo.G gaf! Ook hij deed enkele tracks van The Kreators en het hoogte punt van deze lange performance, die ook nog eens werd opgenomen voor de Live Footage Dvd, was natuurlijk de classic “I Got To Have It” waarbij Edo.G zijn old-school graffiti jack aandeed. Ook Insight, die tevens MC is, liet nog wat van zich horen wat er qua snelheid a la Busta Rhymes aan toe ging.

Na een kleine pauze werd de Aceman het podium op geroepen. Samen met Strick en DJ Avee werd het podium bezet door dit drietal. De oldschool veteraan had een geweldig charisma en straalde energie uit. Een geweldige show volgde vol met Juice Crew Triviant waarmee de kennis van het publiek werd gemeten door deze de leden te laten raden uit deze oude crew. Dit werd op zeer vermakelijke en dope wijze gedaan met instrumentals van solo tracks van de voormalig leden like; Marley Marl, MC Shan, Big Daddy Kane, Biz Markie, Roxanne Shante en Graig G. Onnoemelijk veel tracks volgden in deze lange en zeer hype performance. De duidelijke flow van Masta Ace vulde de zaal met o.a. “Acknowledge”, “Don’t Understand”, “Music Man”, “No Regrets”, “Take A Walk”, “Can’t Stop The Bum Rush”, “Take A Look Around” en meer uit de gehele discografie van deze true hiphop MC. Ook kwamen al twee tracks van het nieuwe album “A Long Hot Summer”, dat in augustus uitkomt, voorbij zoals "Good Ol’ Lovin’ " en “Beautiful”. Geweldige connectie met het publiek, persoonlijke benaderingen, leuke ‘sketches’ met of zonder paraplu en een zeer hype, bouncende zaal, ondanks het tijdstip.

Dit noem ik waar voor je geld. Vanaf 22:00 tot rond 04:00 uur bediend worden met dope hiphop en dikke optredens. Ik ben zeer blij deze old school legend gezien te hebben in Harlem, No Regrets!!!!

Fixtures:
Hoogtepunt: “I Got To Have It” van Edo.G en “Music Man” van Masta Ace!
Dieptepunt: Punchline was er helaas niet
Bier: 1,80 euro
Wc: gratis
Garderobe: 0,70 euro
Fotograferen: jawel
Geluid: redelijk tot goed
Bezoekers: 350-400
Damage: 12,- euro
Cijfer: 8

Geplaatst door bowie op 19 juni 2004