Masta Ace

Nooit gedacht dat Masta Ace en Punch 'n Words Rotterdam zo zouden rocken! De shit was legendarisch en hopelijk voor jouw heb je het niet gemist

Het was weer tijd voor weer een editie van Hiphop summit in Rotterdam. De vorige edities waren wel nice maar meestal heel erg kort. Ik was dus benieuwd wat we vanavond konden aantreffen. Deze keer was hiphop summit naar de Basement verhuisd en wat mij betreft is dit een betere locatie dan de normale grote zaal. De Basement zorgde voor een echte hiphop sfeer zoals het hoort en het was ook lekker packed.

Punch ’n words zouden de avond beginnen en damn deze gasten waren echt live net zoals de crowd trouwens. Met DJ Avee achter de tafels konden we dope beats horen en dan samen met Punch ’n Words die door de hele basement heen rende was het een party zoals wij het graag zien. Na een aardig lange en goede show was het de beurt aan Masta Ace die zijn nieuwe album: Diposable Arts (release 30 november) presenteerde. Het begin van zijn show vond ik veel weg hebben van een karaoke show hij rapte wat over bekende beats heen en verder gebeurde er vrij weinig. Zou het dan weer een tegenvallende hiphop summit worden? Ik vroeg het me een aantal keren af. Gelukkig ging hij een aantal nummers doen van zijn nieuwe album en damn die shit was phat, kan nou al iedereen aanraden om die plaat aan te schaffen als ie uit is.

Het nummer ‘dear diary’ dat over het feit ging dat hij vaak conversaties heeft met zichzelf over het dagelijkse leven. Kwam echt van diep echt een geweldige track. Hij deed ook nog een aantal nummers samen met MC Strick die ook op het nieuwe album te vinden is. Deze tracks waren ook zeer dope en er leek geen einde aan te komen. Masta Ace stond bijna een uur on stage en met de komst van nogmaals Punch ‘n Words werd het hoge nivo van dit optreden alsmaar hoger. Nadat Masta Ace het nummer ’don’t understand’ had gedaan – een van mijn meest favoriete tracks op dit moment – besloten ze er nog een freestyle sessie achteraan te gooien. Masta Ace en support bewezen dus dat het wel degelijk bestaat dat peeps uit USA langer on stage staan dan de standaard 45 minuten. Die freestyle sessie was echt ernstig dope Bin Laden en het WTC kwamen vaak aan bod. Uiteindelijk moesten een aantal vrouwen die volgens mij verdwaald waren en vooraan stonden het vocaal ontgelden en hiermee kregen ze de hele zaal plat.

Yeah deze party bewees dat het wel kan in Rotterdam zoals het hoort in style PRPO!

Fixtures
Hoogtepunt: De freestyle sessie door Masta Ace en support.
Dieptepunt: Geen videocamera meegenomen
Bier: 4,00
Wc: 0,50-
Garderobe: 1,-
Fotograferen: nee
Geluid: goed
Bezoekers: circa 300
Damage: 32,-
Cijfer: 8.5

Geplaatst door bowie op 31 december 2001