Mac Miller zoekt de funk met een fijne line-up op ‘What’s The Use’

Mac Miller heeft een all star line-up verzameld op What’s The Use, de tweede single van zijn aankomende album SWIMMING. Snoop Dogg, Syd, DâM-FunK en Thundercat doen mee op de nieuwe track.

Laatstgenoemde verzorgde ook de hele fijne baslijn die op de productie van Pomo is gelegd. “Eigenlijk waren we met iets heel anders bezig”, vertelt Mac Miller in een interview met Zane Low over een avondje sparren met zijn producer. “Thundercat kwam langs en ik vroeg hem om iets in te spelen. Ik zweer het, deze baslijn was het eerste dat hij speelde. Hij checkte niet eens de noten, ofzo. Hij pakte gewoon zijn basgitaar op en dit was wat hij deed. Het ging heel natuurlijk.”

DâM-Funk wilde ook nog wel even sleutelen aan de muziek en gaf het een extra swing. Waarschijnlijk is het ook via die weg hoe Snoop’s achtergrondvocalen op de track terecht zijn gekomen. Daar moest volgens Mac nog wel even in geknipt worden: “Hij heeft me nog een hele hoop ‘beautiful poetic shit talking’ gestuurd” vertelt hij in hetzelfde interview. We zullen er helaas -voorlopig- helemaal niks van horen, maar de track is in ieder geval een warme, funky aangelegenheid die ideaal is om aan te slingeren op een zonnige dag als deze. Pak een ijskoude rakker of een cocktail erbij, druk op play en dans.

Geplaatst door bowie op 26 juli 2018