Maak kennis met deze acts uit het hoge Noorden tijdens Grunnsonic

Volgende maand is het weer tijd voor Eurosonic / Noorderslag, waardoor heel Groningen op z’n kop wordt gezet door de meest uiteenlopende acts uit heel Nederland en de rest van Europa. Tegelijk en in samenwerking met Eurosonic vindt ook Grunnsonic plaats, waarbij de focus ligt op lokale acts, en daar zitten ook dit jaar weer een aantal hiphopnamen bij, die je voor nop live kunt zien! We stellen ze graag aan je voor. Zorg dus dat je, als je in Groningen bent van 17 tot 19 januari, ze gaat checken.

Jooz is een creatieve duizendpoot die momenteel furore maakt als rapper, maar ook als mc tijdens urban- en housefeesten door het hele land. En zelfs dat is niet alles, want daarnaast is hij ook nog songwriter en spoken word-artiest. Geboren in Groningen, opgegroeid in Assen, in een muzikale familie. Toch was hij zelf een laatbloeier; pas op 21-jarige leeftijd begon hij met het schrijven van teksten en in 2014 nam hij zijn eerste track op. Hij kreeg de smaak te pakken, want nog geen jaar later verscheen zijn eerste mixtape Het Leven Is Zo. Zijn nieuwste EP Jooz Mag Het Weten is een mix van hiphop, jazz, funk, r&b en spoken word en is te beluisteren via bijvoorbeeld Spotify.

Mulu is een Nederlandstalige mc uit Groningen, met Ethiopische roots. Vanaf zijn negende ontwikkelt hij een passie voor hiphop, om zich op zijn zestiende volledig op de muziek te richten. In 2011 bereikte hij de Grote Prijs van Nederland-finale en in hetzelfde jaar bracht hij de track Verslaafde uit. Twee jaar daarna kwam De Mulu EP uit, waarop hij samenwerkte met onder meer Kraantje Pappie en hij ging het land door als support-act van Dope D.O.D. Daarna werd het tijd voor zijn debuutalbum Glasplaat. met featurings van onder meer Def P en Abbeye, die hij al in een vroeg stadium aankondigde op HIJS.

Een hiphopartiest uit de nieuwe generatie, die zich kenmerkt door de mix van moderne r&b en hiphop. Zo omschrijft Manzi zichzelf. Als kleine jongen moest hij zijn thuisland Burundi ontvluchten en heeft hij in Nederland een uitlaatklep gevonden: muziek. De moderne sound wordt hier en daar vermengd met invloeden vanuit zijn Afrikaanse roots en muziek uit de 90’s, zodat een divers geheel ontstaat, en ook in onderwerpen is er genoeg keus: moeiteloos wordt er gewisseld tussen serieuze onderwerpen en luchtige sferen. Hiermee zet hij een act neer waarmee hij je meeneemt in zijn levensreis vol pieken en dalen.

De meest opvallende naam in het rijtje? Haas, die zijn oorsprong kent in de hiphop, maar met zijn nieuwe nummers prima onder het kopje ‘pop’ te scharen valt. De melodieuze raps en pakkende refreintjes zorgen voor een muzikale beleving die elke hiphop- en popliefhebber wil zien. Hij speelt met zijn band een nieuw repertoire, dat is te vinden op de EP Dromen Zijn Er Om Je Wakker Te Maken.

Boyz In The Woods is een Gronings hiphopcollectief bestaande uit Raicho, HWM, Cloudy Diow, Luc-C, Revo, Emage en Olliehoops. In 2016 brachten ze vanuit het G-force studioproject van Urban House Groningen een EP uit vol trap, r&b, catchy hooks en vernuftige raps, die in één weekend werd gemaakt. Niet voor niets wonnen ze dit jaar de Pop Groningen Talent Award en stonden ze al op Grunnsonic. Kom het checken in de herhaling is dus het advies.

Al deze talenten zijn te zien tijdens Grunnsonic, van 17 tot 19 januari. Meer info lees je in het Facebookevent.

Geplaatst door bowie op 6 december 2017