Lusho en Pozer gaan back-to-back op onze playlist-cover met ‘Cross Waters’

Lusho heeft nog niet gemist en is ook niet van plan dat te gaan doen. Onlangs verscheen al loosie Laat Me – enkel op YouTube door een niet te clearen Ramses Shaffy-sample – en daarvoor was er Low Exposure. Daarnaast maakte hij ook nog even kapot op het album van zijn homies van Red Moons. Nu is er alweer een nieuwe release; een collabo met een Engelse evenknie van hem. Pozer doorloopt eenzelfde soort carrière als de man uit De Pijp dus een link-up is niet eens vreemd te noemen.

En dan was er nog die video van Low Exposure, die Lusho in de Oost-Londense buurt Hackney, de wijk waar hij heeft gewoond en zich nog altijd thuisvoelt. Daarnaast leent zijn sound zich perfect om te spiegelen aan een UK spitter. De oude Memphis-sound in de blender met UK-drill, en dan in een compleet 2024-jasje. Interviews waren sporadisch, singles altijd raak. Hij is het typische voorbeeld van een artiest die zijn muziek laat spreken.

Artiest zover jij weet

Maar ondertussen breidt hij de Memphis X UK-sound stukje bij beetje uit. Zijn flow en nonchalante voordracht laten zich prima gelden over andersoortige beats. Op de single met Pozer benadrukt Lusho het belang van zijn eigen grenzen kunnen stellen aan het artiest zijn. De afgelopen twee jaar was hij een exclusieve artiest te noemen, die niet constant in beeld wilde zijn met verschijningen op de socials, in interviews en podcasts.

Ook zijn eigen releaseschema is losjes, al voert hij de frequentie wel op. Maar dat betekent niet dat we Lusho vaker gaan zien posten. In de slotzin van Cross Waters: “Ik heb geen Twitter of Threads, zeg ik wat ik denk, ben ik gecanceld in een week / maar niemand die hoeft te weten hoe ik leef / ik ben een artiest, zover jij weet.”

Volg de playlist en druk hieronder op play voor de selectie van deze week, met daarin ook o.a. een Stalley X Benny The Butcher tune, Lusho’s MSA-broeder Xeno, Nina, een collabo van Adje en Cho en PRICE x Kota The Friend.

Geplaatst door bowie op 8 juli 2024