Lushlife – Cassette City

Zo is ‘Cassette City’ ontstaan. Op dit album staan featurings van Camp Lo, Fakevinyl, Greg Sauniere, Ezra Koenig and Ariel Pink.

Lushlife wil met Cassette City een oldskool hiphop cd leveren dat je doet denken aan de jaren ’90. Dit gegeven hoor je duidelijk terug op het album. Vooral als je luistert naar de teksten van Lushlife. Zijn flows kan je vergelijken met die van Camp Lo. Heel energiek en heel constant. Daarnaast maakt Lushlife gebruik van oude soul samples en jaren ’80 popsongs waardoor je al snel dat oldskool gevoel krijgt.

Another word for Paradise is een van de nummers die genoemd moet worden. Lushlife wordt tijdens dit nummer bijgestaan door Camp Lo. Met zijn drieën doen zij de hook waardoor deze al gelijk heel energiek wordt. De afwisseling van Camp Lo onderling en met Lushlife loopt moeiteloos in elkaar over. Lushlife doet niet onder voor de hiphopgrootheden in dit nummer. Zijn stijl is zo vergelijkbaar met die van Camp lo dat het lijkt alsof hij al jaren in die groep zit. “Chapter lower heights and into code blue// it’s Lushlife knockin in the boast to uptown and spittin the truth// I’m back in the booth cassette city back with the juice// it’s ’89 spitting sunshine and getting the loot//”

Bij het nummer the Kindness gaat Lushlife in op het feit hoe de scene is veranderd. Hij vraagt zich hier af of hij wel in het hedendaagse plaatje past. “We back with that world premiere black stackin’ the dough// and if it’s a battle for perignon bottles models and flows// I don’t know if I got a chance, glancin at the twinkle in stands// fan of the breakdance bboy and stance// now it’s all about the paperchasers// plus recordproducers and major papers// rocking fly clothes, ho’s catching major vapors//”. Naast het feit dat hij een paar verschillen uiteen zet, verklaart hij ook zijn liefde voor hiphop. De viool partij en een constante stemsample door het nummer zorgen voor een soulvolle sound.

Het voordeel dat producers-MC’s hebben is dat zij precies weten welke kant zij op willen gaan met een track. Bij Cassette City hoor je duidelijk dat de muziek en de flows voor elkaar zijn gemaakt. Het vormt één geheel. Die eenheid maakt dit album een heel goed album. Daarbij staan op het album ook veel instrumentale delen waardoor je contant aan het viben bent op de muziek. Voor de fans van oldskool hiphop is dit een uitstekende cd waar je de zomer wel even zoet mee bent.

Tracklist:
01. Innocence
02. Daylight into me
03. The Kindness
04. Meridian Sound (part 1)
05. Another word for Paradise
06. Untill the sun dies
07. The Songbird Athletic
08. Meridian Sound (part 2)
09. In soft focus
10. The fall of the light brigade
11. Innocence reprise
12. Bottle rocket
13. Meridian Sound (part 3)

Meer informatie

Geplaatst door bowie op 6 juli 2009