Lovage – Music To Make Love To Your Old Lady By

Jawel, nu kun je ook je meisje verwennen op een dope underground manier. Gooi al je veel te slijmerige RnB albums het raam uit, want dit is pas echt Music To Make Love To Your Old Lady By!

Soms is het zo nutteloos om muziek te gaan beschrijven in een review, sommige dingen moet je gewoon horen. Dat is ook zo met de nieuwe cd van Dan The Automator. Het lijkt wel of alles waar Dan the Automator met z’n handen aan zit de waardering Classic krijgt. Dr. Octagon, Deltron, Gorillaz en Handsome Boy Modelling School waren allemaal erg vette ‘projecten’ en telkens met andere artiesten. Op zijn nieuwe album onder het alter ego Nathaniel Merriweather werkt hij alleen, er komen op de cd wel namen voor waar hij eerder mee werkte, o.a. Kid Koala (Deltron), Damon Albarn (Gorillaz) en Prince Paul (Handsome Boy Modelling School) maar ze spelen geen hoofdrol op het album (alleen interludes).
Fuck die slijmerige RnB muziek waar iedereen altijd zo geil van schijnt te worden. Sexuoloog Chest Rockwell (aka Prince Paul) geeft in de intro het advies (aan mannen) de cd aan te zetten tijdens de sex want het werkt beter dan Barry White of Abba. Een goed uiterlijk, grote auto of grote penis zijn niet meer nodig, het enige wat je nodig hebt is Music To Make Love To Your Old Lady By. Oke nu we weten waar we de cd voor nodig zijn kunnen we over gaan tot het muzikale gedeelte. Mike Patton van Faith No More start samen met Jennifer Charles op het fantastische "Pit Stop" (Take Me Home) over liefde tussen twee truckers. De twee zijn de hoofdrolspelers van het album. Ze zingen ook samen op Book Of The Month, Sex (I Am) en Lifeboat; alle drie fantastisch (opzwepende) nummers. Over de producties hoef ik het niet te hebben want wie bekend is met Dan The Automator weet wat hij kan verwachten.
De samenwerking tussen Jennifer en Mike is geweldig. Jennifer met een onschuldige, sensuele stem en Mike met een hele lage mannen stem. Jennifer Charles krijgt ook haar solo momenten op het album, ik weet niet waar The Automator deze dame heeft weggehaald maar het door haar gezongen "To Catch A Thief en Strangers On A Train; klinken ongelooflijk dope en door haar geile stem is het verleidelijk dat meer mannen aan Jennifer gaan denken dan aan hun vriendin/vrouw (mochten ze het advies van Prince Paul opvolgen). Dj Kid Koala doet zijn ding uiterst zorgvuldig op Everyone Has A Summer een instrumentaal hiphopnummer met samples uit films. Koala’s Lament een relaxte en door spaanse gitaren geleidde beat, is het tweede nummer wat ondersteund wordt door Kid Koala zijn skratches. Afrika Bambaata krijgt zijn moment op een grappige interlude; Herbs, Good Hygiene Socks.

Elk nummer op het album heeft wel iets speciaals en vets en het is weer zo tot een geheel gesmeden dat niks overbodig of niet-toepasselijk is. Anger Management;Archie, Veronica, Lies en Alibis het hoeft allemaal niet beschreven te worden, je moet het gewoon horen want het zijn allemaal meesterwerkjes opzich. Koop dit 16 tracks tellende/een uur durende schijfje en je hebt je eerste euro’s erg nuttig besteed.

Geplaatst door bowie op 31 december 2001