Lootpack & Grand Agent

Zou het optreden van Lootpack & Grand Agent wel gewoon doorgaan?

Aan hiphop feesten in NL de laatste tijd geen gebrek alleen kwam het nog wel eens te vaak voor dat er een aantal acts op het laatste moment gecancelled werden. Veel mensen hadden bij het toevoegen van Lootpack en Grand Agent aan de party list ook hun bedenkingen, maar deze party ging wel gewoon door zoals het hoorde. Bij de deur van het Patronaat was het een drukte van jewelste en door de uitgebreide fouillering duurde het wel een tijdje voordat we in de zaal waren.

De zaal was vol en de aanwezige dj deed zijn ding, het werd mij jammer genoeg niet duidelijk wie er nou op welk moment draaide maar ik moet zeggen dat bijna iedere dj die avond hele vette shit draaide dus hierbij alle probs naar de dj‘s van die avond. Het was tijd voor Grand Agent die trouwens een heel dope album heeft uitgebracht genaamd: by design. Het begin was een beetje rommelig en hij legde uit dat dit het laatste optreden was van een lange tour. Hij dropte ongeveer een stuk of 4 nummers in een show van nog geen 20 minuten dus dat viel wel erg tegen. De nummers die hij dropte klonken wel goed en het publiek was direct live.

Lootpack on stage dan: Wildchild, Madlib en dj Romes waren van de partij Quasimoto hing volgens Wildchild aan de bar dus Quasimoto in de vorm van Madlib aan het lachgas zat er niet in. De show begon meteen goed toen Wildchild als een bboy het podium betrad zag er echt ill uit. Ook zocht Wildchild nog met een zaklantaarn naar publiek dat live was maar echt lang hoefde hij niet te zoeken, daarna werden er een aantal nummers gedropt van het album: soundpieces. Ook grepen mc Medaphor en Oh NO de mic voor wat freestyles en written rhymes er nog tijd voor een kleine dj set van Romes die zijn skillz liet zien. Al deze onderdelen zorgde voor een uitgebreide hiphop show die af en toe iets te duf was maar ook een aantal dope momenten kende verder was er eigenlijk helemaal niets op aan te merken de show duurde iets meer dan een uur en daarna kwamen de heren nog terug om nog wat meer te gaan freestylen en daarna draaide er nog een aantal verschillende DJ’s tot het einde van de avond zo rond een uur of 4.
 

Fixtures
Hoogtepunt : "bboy theme" van Lootpack
Dieptepunt : de korte show van Grand Agent
Bier: 3,75
Wc: 0,-
Garderobe: 1,-
Fotograferen: ja
Geluid: goed
Bezoekers: 350
Damage: 29,50
Cijfer: 8.5

Geplaatst door bowie op 31 december 2001