Looptroop

Een van de beste Europese crews deed ons kikkerlandje aan: Welcome to the Looptroopland!

Leiden heeft wat betreft hiphop parties geen geweldige reputatie. Zo kwam het nogal vaak voor dat de zaal slecht gevuld was en het publiek niet echt meewerkte. In de drukke maand november stond Looptroop op het programma in het LVC te Leiden en met slechts een entreeprijs van 5 euro moesten er toch wel heads op afkomen of niet?

Dat het druk zou worden bleek wel bij de ingang van LVC die trouwens nog gesloten was. Eenmaal binnen stroomde de zaal vrij snel vol. Jammer dat er geen echte DJ’s en/of een host te bekennen was, want uit het niets stond Looptroop ineens on stage. Het heeft toch altijd iets extra’s als het publiek nog extra wordt opgehyped, maar helaas… De heads in de zaal gingen direct als een stelletje gekken te keer en de sfeer was direct dik in orde. Looptroop deed bijna alle tracks die afkomstig zijn van het laatste album: The Struggle Continues. Wat dacht je van ’Don’t hate the player’, ‘The struggle continues’, ‘Welcome to the Looptroopland’, ‘Looking for love’ en ‘Revolutionary Step’? De show vloog gigantisch snel voorbij en het leek net alsof het maar een show was van ongeveer een half uur, maar na het tellen van de tracks die gedaan waren veranderde dit half uur in een ruim anderhalf uur. Looptroop bewees opnieuw een van de beste crews uit Europa te zijn. Er was weinig gelul tussendoor en dus meer ruimte om tracks te doen en dat zag het hongerige publiek maar al te graag. DJ Embee kwam in het hele verhaal jammer genoeg niet voor en de beats hadden best wat harder gemogen. Dit waren dan ook de enige 2 minpuntjes van de show.

Ik zou heel gedetailleerd kunnen ingaan op de performance van Looptroop maar dat is nergens voor nodig. De show was een knap staaltje van Zweedse degelijkheid. Zoeken naar liefde hoeft niet meer: Nederland heeft love, veel love voor Looptroop!

Fixtures
Hoogtepunt: de sfeer
Dieptepunt: was er niet echt
Bier: 1,60 euro
Wc: gratis
Garderobe: 0,70 euro
Fotograferen: jawohl
Geluid: beats hadden harder gemogen
Bezoekers: circa 450
Damage: 5 euro
Cijfer: 7.5

Geplaatst door bowie op 9 december 2003