Living Legends

De deuren waren reeds vroeg geopend, 18.30 welteverstaan, maar we waren pas rond 19.00 binnen. Het was al redelijk druk voor deze tijd in de Goudvishal en er werd al ingedraaid door de Waxflowers. Op het programma stond een optreden van THE LIVING LEGENDS bestaande uit: Mystik Journeymen, Eligh, The Grouch, Bicasso, Scarub en Murs. Aesop had afgezegd en kon er dus helaas niet bij zijn.

De show begon redelijk laat en ik vond het vreemd dat de zaal al best vroeg open was. Maar dat was geen probleem want de Waxflowers draaiden een lekkere set die afgestemd was op de Living Legends vibe.

Op een gegeven moment beklom de host Phat Poodle het podium en terwijl hij het programma verkondigde trok de zaal al helemaal naar voren. Poodle vertelde ons dat we nog even konden chillen en dat de Living Legends pas over twintig minuten op zouden komen. Dit gaf wel al aan dat het publiek er zin in had.
Opvallend was dat de Living Legends Crew in hun geheel op het podium verschenen. En deden ze niet afzonderlijk hun nummers maar afwisselend en met de backup van de hele crew. Ze begonnen stormachtig met het eerste nummer dat al de toon voor de gehele avond zou zetten. Ze zinspeelden niet op interactie maar eisten het domweg op door het publiek vanaf de eerste tel scherp te houden.

Hoewel het vrij basic werd gehouden door he en ho te laten roepen deden zij het op een oldschool/underground manier en die vibe was er ook uitermate geschikt voor.
De show was zeer afwisselend omdat elk lid van de crew zijn eigen inbreng had en daarmee verschillende stijlen aan bod kwamen. De aparte flow van Eligh was daar een goed voorbeeld van en het meer soulvolle van Mystik Journeymen. The Grouch sprong er ook uit met zijn indrukwekkende stem.

De Living Legends hadden het uitermate naar hun zin en verkondigden dat het concert in de Goudvishal toch echt wel in de top drie stond van de Europese tour. En ze daagden ons uit om de eerste plaats te veroveren. We weten niet of het gelukt is maar de zaal kon niet beter dan bij ieder nummer springen en luidkeels het plafond eraf blazen.

Aan het einde van de show gooiden ze nog veel cd‘s in het publiek waarbij iemand in onze nabijheid bijna een oog verloor. Maar dat mocht de pret niet drukken.

De Waxflowers namen het roer weer in handen en loodsten ons veilig de nacht in met wat lekkere nummers. Er volgde een open mic waarbij enkele MC’s hun zegje deden voor het overgebleven publiek.
Al met al een van de dopere shows van het jaar, heb je het gemist dan heb je helaas achter de goudvishal gevist.

Fixtures
Hoogtepunt(en): Energierijke show van Living Legends en sfeer in de zaal
Dieptepunt: –
Bier: 1.40
Garderobe: 0.50
WC: gratis
Fotograferen: zekers te weten
Geluid: goed
Bezoekers: +/- 150
Damage: 8.5 euro
Cijfer: 9

Geplaatst door bowie op 15 december 2002