Live On The low

28 maart Melkweg Amsterdam

De Melkweg was goed gevuld met een gevarieerd en kleurrijk publiek. Live on the Low is een initiatief dat al zo’n dikke twee jaar loopt in Winston, Amsterdam en als het mogelijk is geregeld een special organiseert in een grotere zaal. Na de opwarmronde van DJ MBA opende de band DICE de avond met een vette instrumental die hier en daar Zappa-achtige proporties aannam. DICE begeleidde bijna alle acts die de avond zouden vullen.

Met het nummer ’That’s ill!’ liet Ill Sequel de hoofdjes meteen op-en-neer gaan. Veel power de zaal in. Een muur van geluid kwam uit de speakers. Maar wat wil je met een strakke vierkoppige band achter je. Na Ill Sequel was het de beurt aan Royalistics. Ook zij kwamen sterk op, maar hun tweede nummer kon me niet boeien. Het leek wel of de pit eruit was.

Ali B. was de enige die het zonder band deed, maar gewoon vanaf cd. Dat ging niet helemaal gladjes. De speler sloeg een aantal keer over, wat het geheel erg rommelig maakte. In het kader van de vrede deed Ali samen met Karima het nummer ‘Waar gaat dit heen?’. De opbrengsten uit de de verkoop van dit nummer komen ten goede aan Amnesty International. Kopen dus!

De zangeres Sandra vervolgde de avond. Kon mij persoonlijk niet zo boeien. Ik hou niet zo van zang zonder rap. Deze combinatie was wel te vinden bij D-Men. Een beetje te rustig en te glad. Wederom kwam de vrede weer om de hoek kijken. Met het nummer Moppie werd een mooie overgang gemaakt naar Big Boy. Wederom gezang. Deze stevige kerel haalde noten waar Witney Houston jaloers op kan zijn. Met een dope cover van Snoop Dogg’s hit ‘Beautiful’ werd deze avond zonnig afgesloten door de hosts Complex en E-Low.

Kortom: de avond zat goed in elkaar, maar Hiphop In Je Smoel hoort liever MC’s dan zangers en zangeressen. Teveel R&B en te weinig rauwe hiphop. Voor een ‘urban’ avond zeer geslaagd en daarom: champagne!

Voor meer Live on the Low: iedere dinsdag in Winston, Amsterdam. Open hiphop-podium met DICE en DJ MBA.

Fixtures
Hoogtepunt: Power van DICE en de ‘Beautiful’-cover van Complex en E-Low
Dieptepunt: Te veel gezing en gezang
Bier: 1,70
WC: gratis
Garderobe: 0,90
Fotograferen: Ja
Geluid: Top
Bezoekers: Vol
Damage: ?
Cijfer: 7

Geplaatst door bowie op 8 april 2003