Live on the Low

Twee showcases op het programma: Maximus Prime en Maestro Mikel voor noppes! Het was weer eens tijd voor een editie van Live on the Low in Rotterdam om precies te zijn

Het was alweer een flinke tijd geleden dat ik bij een Live on the Low editie aanwezig was en het enige dat ik mij daar nog van kon herineren was dat Terilekst on stage stond en dat er maar een handjevol mensen aanwezig waren. Vanavond was het echter andere koek: bij binnenkomst was het al dringen geblazen en er hing een gezellig sfeer. Die gezellige sfeer was toch vrij bijzonder te noemen, aangezien dat bij de meeste parties in Rotterdam juist ontbreekt. De eerste showcase van de avond viel ten beurt aan Maximus Prime uit Delft. Voor één lijn gedropt te hebben verontschuldigde hij zich al richting het publiek voor zijn keel die aan gort was. Al snel bleken deze excuses terecht, want Maximus Prime had er heel veel last van en had daardoor de nodige moeite om zijn show van de bijbehorende energie te voorzien. Het publiek was niet zo moeilijk die avond en liet blijken down te zijn met deze Delftse MC. Ondanks de stemproblemen was de show wel gevarieerd en boeiend. De funky hiphopshow werd afgewisseld met spoken word en afgesloten met de rauwe track ‘Dont Represent’. Bij de laatste track werd hij bijgestaan door O.N.X. (Abstract Dialect). Dit was zeker geen geweldige show van Maximus Prime, maar door zijn enthousiasme en variatie was het ook zeker niet vervelend om naar te kijken.

Tijd voor een soort van open mic onder leiding van een live band. Eerder op de avond had Klopdokter weer wat ille dingen gedropt, maar nu kwam er allerlei r&b aan te pas in de vorm van GT, die het een en ander coverde. Een mooi moment in ieder geval om even naar de bar te lopen. De tweede showcase stond op het punt van beginnen en Maestro Mikel (winnaar muzikantenprijs grote prijs 2003) vergezeld door DJ Snelle Jelle had er zin in. Persoonlijk kende ik Maestro Mikel al van cd en daar was ik niet echt van onder de indruk. Live staat Maestro Mikel samen met backup duidelijk zijn mannetje. De energie zit er vanaf minuut 1 duidelijk in en hoe verder de show vordert hoe hyper het wordt! De meeste peeps doen braaf mee en de performance van Maestro Mikel mocht er dan ook zeker zijn big up!

De live band nam het wederom over en na een korte onderbreking kon alles en iedereen het podium op om zijn of haar ding te laten zien. Erg dope om te zien dat Tasha (Tasha’s World) ook nog even haar eigen versie deed van ‘Sexual Healing’. Uiteindelijk dus een zeer chille zondagavond en laten we hopen dat Live on the Low weer maandelijks terugkeert, want er gaat niks boven je weekend optimaal benutten op een gratis party.

Fixtures:
Hoogtepunt: Maestro Mikel
Dieptepunt: geen duidelijke lijn in de open mic
Bier: 1.65 euro
Wc: gratis
Garderobe: was er niet
Fotograferen: yeah
Geluid: was wel okay
Bezoekers: circa 200
Damage: gratis
Cijfer: 7

Geplaatst door bowie op 11 januari 2004