Little Brother show in Paradiso aan de korte kant

Op Koninginnedag reist half Nederland af naar Amsterdam om daar volksfeest nummero 1 te vieren. Wij gingen ook naar Amsterdam, maar dan voor de show van Little Brother. Was het aan?

Wat een nacht, wat een dag. Big Up 2 alle vriendjes en vriendinnetjes. Toko 94, Koninginnenacht. Van God los jongens!
30 April 2007 is een koninginnedag voor in de boeken. Het is een heerlijke zomerse dag en nog in een roes van de nacht ervoor genieten we overdag weer, met nog meer sappies en nog meer gezelligheid op nog meer lekkere hiphop beats… Geen betere afsluiting van deze dag dan Little Brother in Paradiso toch?!

Nope, dus rond een uurtje of 9 vertrekken we in de richting van Amsterdam.
Lekker hard doorrijden, raampjes open, we’re listening to the Ministral Show!
We arriveren nog ruim op tijd in Paradiso. Ik drop mijn jas, vlieg de niet al te drukke zaal in, hoor een beat, drink een drankje en doe nog een dansje op de beats van Code Red. Ik zit in mijn element omdat ik weet wat er komen gaat!

En dan…

Flash, in Oranje Tshirt, het podium op, gaat achter de draaitafels staan, knalt ons Wilhelmus erin. BAM! “Vandaag vieren we de dag dat we officieel van god los mogen gaan!”

Ook Big Pooh en Phonte betreden samen met zanger Darian Brockington het podium. De heren uit North Carolina vertellen dat ze net een gezellige Oer-Hollandse koninginnedag achter de rug hebben en zagen er niet naar uit dat ze al klaar waren met feesten.

Slecht geluid bij de eerste paar nummers. Je hoort Big Pooh en Phonte luid en duidelijk, maar de muziek blijft ergens in de verte.
Jammer, maar maakt verder niets uit. De grote rappers uit Durham hebben energie voor duizend. En geven een geweldige show. Ondanks dat het niet heel erg druk is geworden, hangt er een gezellige sfeer. De mensen om mij heen genieten van de muziek en de two step moves van de heren van Little Brother… “There aint no other”
Het probleem met de muziek is ondertussen opgelost. De raps en de muziek komen luid en duidelijk over.
The way you do it, A beautiful morning: ze rocken het podium!
Darian Brockington heeft een prachtige heldere stem en met Ain’t nobody like me zit ik een trip down memorylane.
Makes me wanne say it again…. I was lovin’ it!

En toen zomaar ineens, afgelopen…
Ze riepen nog dat we niet weg mochten gaan zonder ze een hand te geven…….en weg waren ze. Geen toegift, niks, het was over, Terwijl ze nog geen tien minuten eerder predikte dat we, wanneer artiesten voor ons gevoel niet hun best doen, ze van het podium af moeten boehoewen. Het publiek was of niet meer in staat om er naar te vragen of wel gesatisfied.
Begrijp me niet verkeerd: ik was dik tevreden, het was een geweldige theatrale show om naar te kijken en ik heb werkelijk genoten van de drie gezellige mannen op het podium die wel weten hoe ze een feestje moeten bouwen net als Hollanders op koninginnedag.

Ik citeer van MySpace Little Brother:
(Black folks got soul and rythem sure…but when it comes to partying Nobody does it quite like an intoxicated YT)

Geplaatst door bowie op 15 mei 2007