Little Brother geeft 100 % in Rotown

Er zijn van die acts die ieder jaar wel een paar keer heel Europa aandoen. Degelijke acts die dondersgoed weten dat ze het moeten verdienen met hun live-optredens en niet door dikke hits. Naast Dilated Peoples en Delinquent Habits is Little Brother één van deze groepen. Rotterdam is de afgelopen jaren bepaald niet verwend met hiphopshows dus heerste er een gezellige spanning: eindelijk weer eens een goede hiphopact in het gezellige Rotown, waar normaal gesproken veelal alternatieve gitaarbands staan. Het publiek was een mix van oudgediende 30+ hiphopartiesten/fans uit de scene, jonge gaaspet/designersneaker hipsters en een enkele verdwaalde student.

Zonder voorprogramma begon Little Brother, bijgestaan door zanger Darien Brockington stipt om 22.00. Vanaf het begin zat de sfeer er goed in. Tracks van alle albums kwamen langs. Van Speed van The Listening tot het briljante Lovin’ It van The Minstrel Show en nieuwer materiaal van het 9th Wonder-loze mindere album Get Back. Wat opviel was dat terwijl LB op album vrij jazzy en rustig is, ze live intens rocken. Bij het publiek viel het over het algemeen goed, maar persoonlijk vind ik het altijd jammer dat de originele feel van de song ten koste gaat van de door de groep gewenste energie. Hard rappen wordt al snel schreeuwen en als je geen M.O.P. heet, past dit vaak niet bij de sound die je op het album terughoort.

Desalniettemin kwam Little Brother 100 procent over en kon het publiek de show meer dan waarderen. Aan de instelling van LB kunnen veel Amerikaanse crews dan ook zeker een voorbeeld nemen. Net als Dilated Peoples lijkt de crew uit North Carolina een blijvertje in het internationale clubcircuit, en dat is meer dan terecht.

Fixtures:
Entree: € 10,00
Bier: € 1,80
Garderobe: Gratis
Geluid: In orde
Hoogtepunt: Lovin’ It
Dieptepunt: geen
WC: Gratis
Fotograferen: Ja
Bezoekers: Uitverkocht, zo’n 300 man
Cijfer: 7,0

Geplaatst door bowie op 7 maart 2008