Lingwistikz – Punching with lines

Lingwiskitz (cipher synister & d-velopment) waren al eerder te horen op de Supreme Court cd. nu hebben ze een eigen demo cd uitgebracht, en die mag er best wezen. De cd bestaat uit 10 nummers + hidden track en voor diegene die van dirty raps en rauwe beats houden is dit zeker een demo die je niet mag missen.

Iets wat wel bijzonder is : de volgorde van de tracks op de cd , ze zijn namelijk in chronologische volgorde geplaatst. Wat inhoud dat de cd begint met de oudste track en eindigt met de nieuwste track die in de loop van de tijd zijn gemaakt.
De verbetering die per track hopelijk hoorbaar is (volgens de leden zelf) is zeker hoorbaar het wordt allemaal iets strakker en beter dan de vorige track. De track die ik er persoonlijk uit vind springen is track 5: metaphorics. Dit nummer heeft een hoog "deze beat blijft in me kop hangen" gehalte en de raps en de klinken ook erg tight. Echte negatieve punten zijn er niet te ontdekken behalve dan misschien de outro die eigenlijk overbodig is aangezien er al volop probs te lezen zijn in het professionele cd boekje. Hou je van rauwe hiphop? Dan moet je deze demo gewoon aanschaffen. Nu is het wachten op een volledig album om te kijken of ze de goede lijn kunnen voortzetten.

Geplaatst door bowie op 31 december 2001