Lines over stoma’s, Bob de Bouwer en de brandweer in onze Spotify-update

In onze Spotify-playlist houden we je – zo goed als – wekelijks op de hoogte van de nieuwste tunes. We brengen onze muzieksmaak graag aan de man, en zéker in een week als dit; er staan namelijk heel veel tunes uit Rotterdam en omstreken in de lijst. Daarom hangen we deze week lichtjes een thema aan de update: Roffa!

Qucee – Kippenvel

Qucee is van Punchoutbattles-rapper uitgegroeid tot een van de populairste media-persoonlijkheden van Nederland. Op zijn YouTube-kanaal en dat van Supergaande produceert hij content waar dagelijks duizenden mensen naar kijken. Deze week liet hij weer zien en horen dat hij het rappen nog niet is verleerd. Goudeerlijk is hij, in het nummer Kippenvel. Op een sfeervolle City Lights-productie spiegelt hij de kapotte kachels die zijn leven van vroeger symboliseerden aan zijn huidige situatie. Tegenwoordig maakt hij zijn gezin gelukkig in een nieuw koophuis. “Net de brandweer, ik haalde een gezin uit de flat!”

DIKKE – Paris Hilton (ft. Freddie Konings)

Twee van de interessantste TN Belgium-signees bundelen de krachten op een track! Ze stonden al regelmatig op dezelfde podia, en zijn van plan die ook gezamenlijk af te breken in de toekomst. Op een housey productie van PICVSSO zijn de twee niet te remmen. Wie denkt dat ze geforceerd een hit maken met lieve teksten zit fout: DIKKE liep ooit rond met zakjes als een stoma, en Konings vertelt hoe hij money maakte met ‘Bob Marley’ en ‘M&M’s’. De video kon nergens anders dan in Parijs worden opgenomen. Yes, dit is ons zomer-anthem uit de Lage Landen van 2021!

Fredo – Double Tap (ft. Suspect)

Laten we hier niet teveel woorden aan vuil maken. Als je zin hebt om ouderwets je ramen te kinkelen, dwars door een muur te rennen of wat glazen te bossen, zet je de nieuwe van Fredo op. Die gunt aankomende UK-superster (we callen het!) Suspect een grote spot op een gruwelijk wilde beat. Een cursus hoe je het ijskoud kan houden mét lines over Bob de Bouwer, Mario Kart, de Ninja Turtles en Mathilda. Jawel!

Speel alle twintig tunes van deze week hieronder af. Abonneer op die playlist en blijf altijd up-to-date!

Geplaatst door bowie op 26 augustus 2021