Limpy’s Surprise Party

In Area 51 in Veldhoven/Eindhoven was een bijzonder feest georganiseerd, lees hier meer over deze party en check die foto gallery…

In Area 51 in Veldhoven/Eindhoven was een bijzonder feest georganiseerd: een Surprise Party voor Limpy. Ja en? Een aantal Brabantse heads namen het iniatief om een feest te droppen voor hun gabber. Een tijd geleden kreeg Limpy last van een opgezwollen been. In eerste instantie werd er gedacht dat de oorzaak te vinden was in het intensief breakdancen. Later werd duidelijk dat het erger was: kanker. Vervolgens werden er ook nog eens blaasjes op zijn longen ontdekt en verdween Limpy voor een tijdje het ziekenhuis in voor een heftige operatie. Nu, zo’n 6 weken nadat Limpy uit het ziekenhuis is ontslagen, vonden zijn hiphop-vrienden het tijd om iets te organiseren. Tijd voor een verrassend hiphop-feest, want je weet nooit hoelang je nog mee kunt feesten.

Bij binnenkomst in de zijzaal van de skatehal was het lekker druk. Er werden biertjes gedronken, blowtjes gerookt, tafel gevoetbald en break gedancet. Een aantal breakers deden hun illste moves op de vloer. Opgezweept door de platen van DJ 2Hype. Daarna werd het tijd voor de MC’s, die in grote getalen aanwezig waren. Er was niet echt een vaste line-up waar aan vast werd gehouden. Er was een spontane jam van rappers die elkaar afwisselden: Depressie, Dwarsligger, Kemphanen, Macro, Neo, Che waren slechts een paar van de MC’s die hun shit dropten. Veelal freestyle. Daarnaast maakte Kareemineel gebruik van de gelegenheid om zijn album Ongehoord te presenteren. Met daarop een stapel tracks met veel features. Van onder andere Teemong, Dwarsligger, Macro en Yrref. Rond twaalven waren veel van de peeps alweer vertrokken, maar ook met de kleine groep die overbleef was het een prima feestje.

Uit dit soort initiatieven blijkt dat hiphop meer is dan alleen maar muziek. Hier werd weer eens duidelijk dat hiphop staat voor vriendschap. En dat er boven de vier – of vijf – elementen één ding belangrijker is: respect. Dat is wat hier getoond werd vanavond. Respect voor een hiphop-vriend die zelf veel initiatieven ontplooit en actief bezig is met het organiseren van parties. En we gaan ervan uit dat je dat nog lang blijft doen, Limpy. Rock on!

Fixtures:
Hoogtepunt: het hele initiatief en belangeloze medewerking van alle artiesten
Dieptepunt: veel bezoekers waren al vroeg weg.
Bier: 1,70 (per fles)
Wc: gratis
Garderobe: gratis
Fotograferen: yep
Geluid: matig
Bezoekers: ca. 120
Damage: 0 euro
Cijfer: 7

Geplaatst door bowie op 23 maart 2004