Lewis Parker – It’s All Happening Now

Dit is een heel ander album dan het vorige. De beats zijn stukken rauwer en meer uptempo. Het eerste album was een schemerlamp, dit is meer een 60 watt peertje. Een minpuntje vind ik dat de drums bij de meeste tracks een beetje te veel overheersen, veel van de melodiën en samples worden hierdoor een beetje ondergesneeuwd. Bovendien lijken veel van de drumpatronen wel erg op elkaar waardoor je halverwege het album een beetje afhaakt. Kortom, er staan gewoon een paar nummers op deze plaat die je niet te vaak moet luisteren, en een paar die je minstens 3 keer per dag wilt horen.
Wat gebleven is zijn de sterke teksten, en samples die zelfs voor de meest doorgewinterde cratedigger moeilijk thuis te brengen zijn. Parker is dan ook bijna anderhalf jaar bezig geweest de benodigde toestemming te krijgen om deze samples te gebruiken. Er staat zelfs een zwaar verknipte sample van Star Wars op, Parker is schijnbaar een grote Starwars fan want ook zijn vorige album zat al vol met verwijzingen naar deze films.

Teksten zijn nog steeds ijzersterk en sfeervol, en met veel guest spots voor andere MC’s nog interessanter geworden: I wanna see the seabreeze, and see trees. Not g3’s and pc’s, we live our lives between screens. Infrared vision clarified as the ink flow, i’m watching the world trough Microsoft windows.
Al met al geen slecht album, en nogmaals een bevestiging dat goede Hip-Hop ook aan deze kant van de oceaan gemaakt kan worden. UK baby!

Tracklist:
01. Intro To The Sky
02. Incognito
03. City Expanse
04. Communications (feat. Jehst)
05. Golden Sound (feat. Apollo)
06. Beat (Skit)
07. What The Ancients Say – Part 2
08. Pow (Skit)
09. Movement & Rhythm (feat. Supa T)
10. Kidsoul (Skit)
11. Mum’s The Word
12. Sunny Dedications (feat. Profound)
13. Anticipation
14. Ice & Fire (Skit)
15. It’s All Happening Now (feat. Klashnekoff)
16. Figments from the Sky
17. Cold Sun (feat. Jehst & Profound) [Dirty City Version]
18. Spy (Skit)
19. Seasons of Espionage (feat. Supa T & Jehst)
20. The Chase – Part 1 (feat. Blade)
21. Espionage (Skit)
22. At Large With A-Cyde (feat. A-Cyde)
23. No Escape (feat. Klashnekoff & Skribla)
Meer info: www.melankolic.co.uk

Geplaatst door bowie op 13 januari 2003