Late Night Action – ‘Till breakadawn

Late Night Action is een duo uit Sneek, bestaande uit producer/MC Funk da Tektiff en MC Rase. Laatstgenoemde heeft een Engelse vader en is dan ook in het Engels gaan rappen nadat hem duidelijk was geworden dat hij zich daar wat gemakkelijker bij voelde. Beide artiesten zeggen vooral beïnvloed te zijn door oldschool hiphoppers als A Tribe Called Quest en Pete Rock & CL Smooth. Late Night Actions eerste album ’Till breakadawn, een funky cd met een oldschool geluid, heeft nogal wat gebreken.

Zowel de Nederlandstalige rap van Funk da Tektiff als de Engelstalige van Rase komen geregeld wat onbeholpen en houterig over. Dit stoort des te meer omdat de producties over het algemeen lekker fris en funky klinken en soepel flowende MC’s nodig hebben. Op tracks als Take it back( to the beat) en Life that I’m livin’ komt dat het meest naar voren.
De nogal eenzijdige onderwerpkeuze van de rappers bevordert het luistergenot ook niet echt. Hoewel de ‘feel good’ teksten best welkom zijn in tijden waarin stoere praat overheerst, mag er best wat meer variatie in de topics. Na de zoveelste verwijzing naar chillen als hobby en de liefde voor muziek, is de boodschap wel duidelijk.

Positieve uitschieters zijn op de vingers van één hand te tellen, maar Positieve vibes is zo’n nummer. De opgewektheid die op de hele cd naar voren komt, wordt eigenlijk het best samengevat in deze track. Op een zwoele productie hebben de MC’s het over feesten en relaxen. Een nummer dat je doet verlangen naar de zomer. De jazzy instrumentale tracks als Jazz music en Black & white at midnight dragen ook bij aan het verlangen naar een lekker zonnetje en een strand. Het zou sowieso toepasselijker zijn geweest, wanneer een cd als deze uitgebracht wordt in warmere maanden.

’Till breakadawn zal best in de smaak vallen als achtergrondmuziekje. Het relaxte geluid dat over de plaat heen hangt, is echter niet genoeg om de matige raps te compenseren. Daar komt nog eens bij dat het album niet perfect is afgemixt. Al met al is het album van Late Night Action een ‘feel good’ cd waar je niet al te vrolijk van wordt.
De cd is te downloaden en/of te bestellen op onderstaande site.

Meer info: http://www.latenightaction.nl

Tracklist:
01. Intro(funktion)
02. Rhyme sayers
03. Take it back (to the beat)
04. Get some of this
05. Memory lane ft. TLP
06. Jazz music
07. Life that I’m livin’
08. Voel die funk!
09. ‘Till breakadawn ft. Nerbiz
10. Core of existence
11. Soul brothers
12. Positieve vibes ft. Raynor
13. Summertime ft. Raynor & TLP
14. Lights, camera, action
15. Black & white at midnight
16. Cool cats ft. Raynor
17. Rase’s groove
18. Late night action
19. De vaardigheid
20. Rhyme sayers (remix)

Geplaatst door bowie op 5 februari 2007