Lastplak laat verlepte Vlaamse treinen opleven op verzoek

Er is voor een graffiti artiest natuurlijk weinig mooier dan een treinwagon onder handen nemen. Doorgaans moet dat midden in de nacht gebeuren, dankzij doorgeknipte hekken en continu op hun hoede zijnde schilders, die zo snel mogelijk weer weg moeten zijn. In het Belgische As ging dat het afgelopen weekend met Lastplak Collective héél anders.

De oude treinstellen die daar stonden te verkommeren, waren het gemeentebestuur namelijk een doorn in het oog, zo vertelt de VRT. Hun creatieve oplossing was om een aantal creatievelingen de treinen dan maar op te fleuren met wat kunstwerken, en trok daarvoor de Vlaamse street art organisaties Spray & Play en Killerbee aan. Maxo de Boever trad vervolgens namens hen op als curator, en hij nodigde op zijn beurt de meest productieve street art crew van Rotterdam uit om in België aan de slag te gaan.

Op zondag 6 mei, tijdens het foodtruckfestival ‘Buitensporig’ kan iedereen het resultaat van een weekendje graffiti spuiten komen bewonderen. Uiteraard blijven de kleurrijke treinen ook nadien nog te zien op de stationssite.

In de gallery hieronder zie je wat Lastplak Collective bij de zuiderburen met een paar oude wagons konden doen. Wij kennen in eigen land nog wel een paar muffe rangeerstations die ze van ons ook onder handen mogen nemen. Big-up naar de gemeente As voor dit uitstekende idee!

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 30 april 2018