Larry June speelde de finale van zijn tour in Bitterzoet

Larry June beschrijft het luxe leven dat hij leidt. Hoewel welvaart, snelle auto’s en vrouwen dan misschien belangrijk voor hem zijn, beschrijft hij ook de simpele dingen in het leven. Zelfzorgzaamheid, uitjes naar de markt, zijn planten water geven en smoothies maken. De laatste stop van zijn Europese tour bracht hem naar de Amsterdamse Bitterzoet.

De kruising tussen San Francisco en Atlanta – de twee steden waar Larry June opgroeide –  smaakte ook in onze hoofdstad zeer goed. ‘Uncle Larry’ schakelt gemakkelijk tussen ‘The Bay sound’ en het diepe zuiden, en blijkt helemaal geen voorprogramma of support act nodig te hebben. Als introtrack was er het sfeervolle Just Me & You van zijn album Numbers. Opvallend: hij speelde geen tracks van 2 P’z In A Pod, zijn meest recente album met Jay Worthy. Maar daartegenover stond dat hij van de rest van de platen uit zijn grote catalogus (negen stuks maar liefst) minimaal één track rapte.

Hij had een goede interactie met het publiek, dat bijna ieder nummer woord voor woord meerapte. Net als Benny The Butcher, die gekleed was in LaFam Amsterdam, vond ook Larry June het tof om de stad waarin hij stond te representen op het podium. En dus kwam hij gehuld in een hoodie van The New Originals (TNO) om zijn show te doen.

Tussen de numers door maakten we kennis met de humor van de beste man zelf, wat iedereen kon waarderen, en aan het eind werden er diverse cadeaus aangenomen van fans. Op zijn Instagram-story was zelfs een fan te zien die een portret van hem had laten tattoëren.

Het zag ernaar uit dat Larry zelf aardig verbaasd was over hoe lit het Amsterdamse publiek was. Al met al was zijn eerste bezoek aan Amsterdam een goede afsluiting van zijn tour.

De rest van de pics:

Geplaatst door bowie op 25 mei 2022