La Melodia – Vibing High

La Melodia bestaat uit female-MC Melodee en producer I.N.T. Kenners kennen dit duo nog uit de tijd dat ze deel uitmaakten van de Eindhovense crew Imododatazz. Destijds kwamen zij met speelse, jazzy hiphop in de stijl van A Tribe Called Quest of The Pharcyde. Het trio werd een duo en verhuisde van Eindhoven naar Amsterdam, maar de sound is gebleven.

I.N.T.’s beats doen bij tijd en wijle denken aan de warme sound van A Tribe Called Quest ten tijde van Beats, Rhymes And Life: soulvolle hiphop met jazzy samples, begeleid door fonkie gitaarlicks of zoete rhodes-accoorden. I.N.T. is dan ook hoorbaar beïnvloed door producers als Jay Dee en Madlib. Dit is goed te horen op tracks als Desire en Heads Up waar hij syncopische beats combineert met een warme sound. I.N.T. brengt net als zijn mentors, muzikale hiphop zonder aan rauwheid te verliezen, maar blijft origineel door zijn creativiteit met geluiden en grooves. Zo heeft Choice U Make een dikke ’70-soulgroove, Suga For Me een swingende bossagroove en The South een recht-toe-recht-aan old-skool drumbeat.

Als muzikale wederhelft van het duo spit Melodee enthousiast over de warme beats van I.N.T. Haar hese stemgeluid sluit goed aan bij de beats van I.N.T., maar wordt op den duur wat eentonig door het gebrek aan variatie in haar flow. Roc C’s featuring over de pompende baslijn van Worldwide Connect is dan ook welkom. Melodee’s lyrics zijn verder niet altijd even scherp of diepgaand, maar zoals ze zelf spit op Vibing High: ‘La Melodia is all about the vibe!’. En de vibe van dit debuutalbum ís high!

Tracklist:
01. All The Way Live
02. Unity
03. Time
04. Keep It On
05. Fell In Love
06. Bad Thoughts
07. Worldwide Connect feat. Roc C
08. A Part Of Me
09. Dough
10. Vibing High
11. Desire
12. Choice U Make feat. Gia Mellish
13. Get Ready For This
14. My Word
15. The South
16. Unity Reprise
17. Share
18. Heads Up
19. Sugar For Me
20. Vibing High

Meer info: La Melodia

Geplaatst door bowie op 19 oktober 2007