Kyteman. Now What?

In 2009 overrompelde Kyteman de Nederlandse hiphop- en muziekwereld met zijn album The Hermit Sessions en de indrukwekkende liveshows met vele muzikanten. Aan het eind van dat jaar geeft hij met deze formatie zijn laatste optreden. Een echte kunstenaar laat het bekende los, neemt risico's en heeft een drang naar vernieuwing, zo gelooft Kyteman. 

Regisseur Menna Laura Meijer volgt in Kyteman. Now What? de onrustige creatieve zoektocht van Colin Benders naar nieuwe muziek. Hij is een compromisloos kunstenaar die groots durft te denken. Maar de dagelijkse praktijk, de geldzaken en de organisatie botsen nogal eens met de idealen en plannen van Kyteman. 

De documentaire is geselecteerd voor de IDFA Play Competition for Music Documentary en draait na de eerste vertoning op zaterdag 19 november vanaf 1 december in de filmtheaters.

Kyteman. Now What? is een productie van 100% Halal productions in coproductie met Mint Film en NTR, met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties, het Nederlands Filmfonds en het Rotterdam Media Fonds.

Geplaatst door bowie op 2 november 2011