Krokodillen, jaguars en verloren zielen in onze nieuwe music update

De nieuwe music update is hier! We hebben weer twintig picks voor je klaarstaan in onze Spotify-playlist. Abonneer erop en je blijft up-to-date van waar wij beginnen te stuiteren op onze bureaustoelen.

sor – Lost Souls (ft. Bully)

Zijn Bae Doven No. 1 werd lovend ontvangen. sor’s mix van klassiek met 808’s was zo mogelijk nog overweldigender dan vooraf op papier werd aangekondigd. Nu is hij alweer terug en zwengelt hij de promo aan voor BD No. 2. Die luidt ie ‘in met het speelse Lost Souls, waarvoor een baile funk-drumpartij wordt gemonteerd over verschillende strijkersloopjes. Daarboven wordt op magische wijze gespeeld met vocale melodieën en flows. Het verlangen om je verbonden te voelen gemixt met de wil om alleen te zijn; op dat kruispunt zit Lost Souls.

Action Bronson – Jaguar

Roc Marciano die Loleatta Holloway’s I Can’t Help Myself door de mangel haalt en Action Bronson die rapt over rozenverkopers, draken-tattoo’s, wontons en uithalen met een bananenboot. Jaguar is terug te vinden op Cocodrillo Turbo, het nieuwe Bam Bam Bronsolino-album. Hier zouden we heel veel woorden aan vuil kunnen maken, maar op play drukken heeft veel meer nut. Geloof ons nou.

BERRY – AHHH

BERRY keert met zijn lome rapstijl weer terug aan het front, als hij zich opmaakt voor de release van een nieuw album. Op een almaar doorlopende jazzy gitaarloop (en niets meer dan dat) vraagt hij om respect op zijn naam te zetten en nooit stil te staan. Het nieuwe album maakte de BXL-spitter samen met de twee Belgische OG’s Eskondo en Le Seize, die hun eigen label opstarten. Het album met BERRY is het eerste project dat verschijt op Agusta Records. Verwacht featurings van $KEER & BOO$, Jazz, Krimi en meer.

Check alle twintig picks van deze week hier:

Geplaatst door bowie op 3 mei 2022