Kreators – Live Coverage

Kreators (MC Jaysaun en DJ/producer/MC G-Squared) is een crew uit Boston die al een tijdje meedraait, vanaf 1998 om precies te zijn. Deze release, Live Coverage moet hun grote doorbraak worden en de heren hebben ogenschijnlijk niets aan het toeval overgelaten met producties van Pete Rock en DJ Revolution en bijdrages van mede-Bostonians Guru, ED O.G., Big Shug, Akrobratik en Krumbsnatcha. Je zou zeggen dat dit garant moet staan voor een geweldige cd, maar dit is toch niet het geval…

Het probleem met de Kreators is niet dat ze slecht zijn of a-muzikaal, nee, het is gewoon grauwe middelmaat wat deze mannen afleveren. Hooks als “We just keep smokin’ and keep drinkin ’til we fucked up” zijn toch wel vreselijk afgezaagd te noemen. De onderwerpen op Live Coverage zijn de bekende: het harde straatleven (in Boston), alcohol en weed-consumptie en brag and boast teksten. Met deze onderwerpen is op zich niets mis, maar je moet anno 2004 echt je eigen draai geven aan deze thematiek om nog van toevoegende waarde te kunnen zijn. Dit kunnen de Kreators simpelweg niet, en daarbij komt dat de productie erg vlak is, zelfs de Pete Rock en DJ Revolution tracks. Boombap-drums gekoppeld aan Casio-melodietjes is de stylo van de Kreators, en deze sound boeit geen moment.

Is er dan nog iets te genieten op Live Coverage? Jawel, Legacy en Home (met alle Boston MC’s die ik eerder genoemd heb) onstijgen zowel qua tekst als productie het middelmatige niveau van de rest van de plaat. Opsommend: Kreators is geen wacke crew, alleen nogal nietszeggend.

Tracklist:
01. Intro (Newsflash)
02. I Don’t Believe That
03. Night Life ft. Cheryl Pepsi Riley & Nikki Richardson
04. Bizness
05. Smashed Up
06. Dog Dayz
07. Tonight
08. Breaking News (Interlude)
09. Live Coverage ft. Rob Jackson & Krumbsnatcha
10. Asshole
11. White Horse ft. ED O.G.
12. With You ft. Cappadonna
13. Interview
14. Legacy
15. Tha K
16. Ain’t Nuttin ft. Thuggy Dixwell
17. Care For You
18. Home (Bonus Track) ft. Guru, ED O.G., Big Shug, Akrobatik & Krumbsnatcha

Meer info: http://www.kreators.org

Geplaatst door bowie op 24 mei 2004