Korte film over POW! WOW! Rotterdam te zien tijdens IFFR 2020

Goed nieuws; meer mensen kunnen aankomend weekend in aanraking komen met al het moois dat de Afrikaanderwijk te bieden heeft. De korte film die Rauwkost Collective maakte over de afgelopen editie van POW! WOW! Rotterdam, is op vrijdag 24 januari namelijk meerdere malen te zien tijdens IFFR 2020.

Het Rotterdamse filmfestival staat dit weekend weer voor de deur. Van 22 januari t/m 2 februari kunnen liefhebbers weer op zoek naar pareltjes, waaronder vele van Rotterdamse makers. Rauwkost Collective schoot in de Afrikaanderwijk een prachtig videodocument, met vocale ondersteuning van spoken word-artiest Be Romy. De multiculturele identiteit van de wijk en haar bewoners past perfect bij de rauwe uitstraling ervan.

Echter is die rauwe uitstraling niet meer grauw en grijs; in september 2019 kwamen kunstenaars van over de hele wereld samen in de wijk in Rotterdam-Zuid om te werken aan de mooiste ‘murals’; prachtige kleurrijke muurschilderingen met elk een eigen visuele stijl en allen met een andere achterliggende gedachte. Het proces en de eindresultaten werden door de Rotterdamse filmmakers prachtig in beeld gebracht.

Die filmmakers spelen trouwens een grotere rol tijdens IFFR 2020. Naast dat de docu rond ons festival te zien is, is ook hun videoclip van 15 jaar, van het Rotterdamse Camp Rauw te zien én presenteren ze de wereldpremière van Exodus en 14:05 Altijd Een Soort Vooruit. Daarnaast is hun installatie ROTbeeld te vinden in de foyer.

De shortdoc over POW! WOW! Rotterdam van Rauwkost Collective met spoken word-piece door Be Romy is te zien in het RTM Remix-programma vol films van Rotterdamse makelij. Vertoningen van dat programma zijn op vrijdag 24 januari in LantarenVenster. Tussen 10:00 en 15:00, tussen 18:00 en 20:30 en tussen 22:30 en 00:05 kun je het daar gratis checken. Alle info lees je hier.

Geplaatst door bowie op 20 januari 2020