Kort hiphopnieuws

ITF kampioenschappen.

DJ-school the Cella heeft een akkoord weten te bereiken over het terughalen van de ITF DJ-kampioenschappen naar Nederland.

ITF mission statement:
To promote the turntable as a musical instrument and continue to execute the World’s most prestigious Turntablist DJ-Competition ever seen.br />

Het is inmiddels zo’n vijf jaar geleden dat de ITF haar World Finals in Amsterdam hield, dit jaar zal op vrijdag 6 juni de Nederlandse ITF kampioenschappen worden gehouden in Simplon te Groningen. De winnaars van de verschillende categorieën (zie onderstaand, mits voldoende deelname) winnen in ieder geval een plaats in de ITF World Championships te Munchen.

ITF-categories:[list][li]Advancement
[li]Scratch
[li]Beat Juggling
[li]Team [/list]
Meer info: http://www.thecella.com

[lijn]

Rap & Roer gestopt.

Helaas hebben de mannen van Rap & Roer er een punt achter moeten zetten vanwege tijdgebrek.
Rap& Roer is voortgevloeid uit de nederhop band HBK. Ronald en Jop gingen na dit bandje door als Rap& Roer. Na het winnen van de Big Deal bandstrijd ging het opeens heel goed. Het nummer Wiet of niet was de grote uitblinker. Daarna volgden vele optredens en artikels in kranten en muziek- bladen. Ook gaf Rap& Roer radio interviews bij Boschtion en Omroep Best. Toen Wiet of niet bij Stendersvroeg terechtkwam werd het een nog groter succes. De track werd veelvuldig gedraaid op 3FM. Opvolger Je weet wel werd ook goed ontvangen, maar was geen hit. Wel heeft Rap& Roer best veel leuke optredens gegeven in voornamelijk Noord Brabant.

Jop gaat na Rap& Roer gewoon door met het produceren van muziek. Hij werkt onder andere samen met 4ons en gaat een solo- act opstarten. Hij blijft aktief als producer, scratcher en dj, maar zal het zelf rappen op een lager pitje gaan zetten.
Ronald gaat zich volledig toeleggen op z’n grafische loopbaan en op de studies die hij moet volgen om te bereiken wat hij wil. Hij heeft ook nog een drukke baan tot in de late uurtjes. Hij zal ongetwijfeld nog regelmatig op een open mic sessie te horen zijn (bijvoorbeeld in 013)!

Meer info: http://listen.to/rapenroer

Geplaatst door bowie op 26 februari 2003