Kort hiphopnieuws september

Hiphop-joint in Eindhoven

Voor lange tijd was in Eindhoven voor heads nergens de mogelijkheid om wekelijks lekker te chillen onder het genot van dope hiphop, bier en het roken van een jointje behalve dan thuis of bij vrienden. Maar dankzij het grote succes en de enthousiaste reacties op de eerste twee afleveringen van "Eindhoven Live Shit", een maandelijkse avond in café Repelsteel, is er nu ook gewoon elke donderdagavond hiphop te checken. "Repel Hip-Hop", zoals deze avond heet, biedt hiphop, MC-battles, live-shows en een open mic.

Café Repelsteel is te vinden op Stratumseind 77

Meer info: http://www.repelsteel.nl

[lijn]

De voorrondes van Spitt zijn in volle gang

Voor de battle liefhebbers kan het niet op. Enkele dagen geleden was daar nog de ‘Geen daden maar Woorden’ finale nu kan iedereen zich alweer gaan opmaken voor de Spitt battle. Bij de eerste voorronde die in 013 Tilburg plaatsvond was MC Paradize de winnaar. De battles in Rotterdam en Amsterdam staan voor de deur.

Vrijdag 3 oktober in Nighttown Rotterdam zijn: Excellent, Tim, Klopdokter, Ki, Vecsy D, Grimlock, CC, Helderheid, Manifestant, Noah Gee, Risskant, DNG, Wicked, Minithug, Diggie B en RTV.
De deuren gaan open om 21:00 uur. De battle start om 22:00 uur. Kaarten kosten € 7,50.

Zaterdag 4 oktober in Paradiso Amsterdam zijn: Lange Frans, Negativ, Presto, KiddoCee, DRT, Robian, Chico, C-Ronic, Denial, Dexter, Gun, T-Slash, T.ro, Jerome XL, D-Know en Scorpio.
De deuren gaan open om 00:00 uur. De battle start om 00:30 uur. Kaarten kosten € 11,50 .

Meer info: http://www.spitt.nl

[lijn]

Klopdokter prolongeert titel

Klopdokter is erin geslaagd om voor de 2e keer de ‘Geen daden maar Woorden’ battle op zijn naam te schrijven. Wat vorig jaar nog de halve finale was werd deze keer de finale: Tim vs Klopdokter. De twee grote kanshebbers maakten er een geweldige show van waarbij Klopdokter als terechte winnaar uit de bus kwam. Bij deze congrats Klop!

Meer info: http://www.mcbattle.nl

[lijn]
Programma National Phonographic 2003 bekend

In het weekend van 7, 8 en 9 november 2003 staat de Rotterdamse binnenstad weer volledig in het teken van de draaitafel en het turntablism. Diverse podia slaan hun handen ineen voor wat alweer de vierde editie wordt van het National Phonographic festival. Je kan genieten van internationale en nationale acts waaronder: U.N.K.L.E. Sounds (uk), DJ Format (uk), Scratch Perverts (uk), Project Dark (uk), Eboman (skrtZz tools), Rotterdam Redrum, Grazzhoppa’s DJ Bigband (b), DJ Spooky (usa), C-Mon & Kypski, Derrick May (usa), Fingathing (uk), and more.

Meer info: http://www.nationalphonographic.nl

[lijn]

Album presentatie LXO verplaatst

Als het goed is dan is het debuut album van Leaugue of XO Gentlemen (LXO) "Smiling at the claptrap Circuses" op vinyl verkrijgbaar in de betere platen zaak. Via http://www.bertus.com kun je uitzoeken waar precies bij jou in de buurt.

De release party die eerst gepland stond in de Melkweg vindt nu plaats in Paradiso op 11 oktober. Naast LXO kun je daar ook Osdorp Posse en Chuck D aan het werk zien!

Meer info: http://www.lxo.nl/

[lijn]

‘Live from the oldschool’ Gotcha komt met een live album

18 oktober aanstaande zal Gotcha! het album ‘Live from the oldschool’ gaan presenteren in de Melkweg.
De voorverkoop is inmiddels gestart en het is ook al mogelijk om een snippet van het nieuwe album te downloaden.

Meer info: http://www.gotchasite.com

[lijn]

Spitt MC battles

De namen van de MC’s die aan de eerste Elimination Round meedoen zijn bekend. De eerste zestien die het tegen elkaar zullen opnemen op zaterdag 20 september in 013 te Tilburg zijn: Terilekst, Spacekees, Jiggy J, Hux B, Bopper B, Stront, MasterMo, Omar, MBenz, Paradize, Ravage, B-Franction, LGM, Hightower, Ra en Rawjawz. De avond zal gehost worden door Too Tall en DJ Wix.

Eind september zullen de deelnemers van de andere Elimination Rounds bekend gemaakt worden. Uiteindelijk zullen de winnaars van alle rondes het op 15 november in Paradiso, Amsterdam om een platencontract strijden.

Meer info: http://www.spitt.nl

[lijn]

Pete Philly nieuws

Om te beginnen is de nieuwe site van Pete Philly online en te bezoeken op http://www.petephilly.com.

Verder zijn Pete Philly en Perquisite nu bezig met het leggen van de laatste hand aan hun gezamelijke EP die in november gereleaset moet worden. Verwacht op deze "Mindstate EP" hard rockende jazzyness, alledaagse melancholie en funky soulfullness.

Meer info: http://www.unexpected-records.com

[lijn]

International Breakdance Event

Dit jaar viert het International Breakdance Event (IBE) haar eerste lustrum. Het is alweer vijf jaar geleden dat Nighttown het als eerste poppodium in Nederland aandurfde om na jaren weer een breakdance jam van formaat te organiseren. Ook komend weekend is het weer volop breaken met (inter)nationale professionals!

Uit Duitsland zie je Rauf, Tony, Lil Amok battle bunch, Peter rocking till death, Sergio, Leo, Tony rocking attak, Amir battle rock maniacs, Ossama en Raphael five amox.
Uit Frankrijk zijn aanwezig Lamine, Nono vagabond crew, Junior, Lil Worm wanted Rudolph, Lilou, Brahmin, Moncef pokemon, Farid en Nabil.
Uit Amerika en Nederland zie je Abgirl problems kru, Ronnie full force, Rjbattle monkees, Omar jive turkeys, angelo, Gypsieone trailer pawk tactics, Machine flexible flave, Blade 1,Jay D Kiko got skillz.

ZA 06.09 + Z0 07.09 International Breakdance Event
Zaal open 16:00 uur
ZA 06.09 EUR 17,50 excl. voorverkoopkosten
ZO 07.09 EUR 20,- excl. voorverkoopkosten
2-daags passe-partout EUR 30,- excl. voorverkoopkosten

Meer info: http://www.nighttown.nl

[lijn]

Inschrijvingen voor Turntablized van start

Net als vorig jaar, valt er dit jaar ook weer te strijden voor de titels: "Best Turntablist of 2003" en "Rookie of the year 2003". Treed in de voetstappen van de winnaars van vorig jaar DJ Rockid en DJ Sjam en meld je aan.

Aanmelden voor Turntablized 2003 kan tot 26 september op http://www.turntablized.nl. Stuur ook een nieuwe recente demo mixtape/md/cd, een biografie en een promotie-foto om de inschrijving compleet te maken. Adres: Stichting GRAP t.a.v. Misha Lagerstedt, postbus 10928, 1001 EX Amsterdam. Voor meer info mailen naar turntablized@grap.net of bellen naar 020.4208160 (12:00-17:00 uur). Langsbrengen bij GRAP kan ook bij de Beurs van Berlage, ingang Oudebrugsteeg 11, 1012 JN Amsterdam.

Meer info: http://www.turntablized.nl / http://www.grap.net

[lijn]

LXO releases

Net nu de film "League of Extraordinary Gentlemen" uitkomt, dropt LXO een single! Begin september zal de groep met o.a. de ex-Urban Dance Squad frontman Rudeboy en de winnaar van Turntablized 2002 DJ Rockid hun single getiteld "Pay Your Dues" droppen. Op de b-kant staat de track: "Reciprocal".

Op het album "Smiling at the claptrap Circuses" moeten we nog even wachten, dat komt pas op 6 oktober in de winkels te liggen. De releaseparty zal 5 dagen later plaatsvinden op 11 oktober in de Melkweg te Amsterdam.

Meer info: http://www.lxo.nl

[lijn]

Release Delftcepticons is een feit!

Het is dan eindelijk een feit de eerste Delftse hiphop cd ligt in de winkels. Met de titel Delftcepticons en maar liefst 21 tracks laat deze cd de diversiteit van de Delftse scene zien. Op 10 september aanstaande wordt deze cd gepresenteerd in Speakers (Delft) en de toegang is gratis!

Benieuwd wat wij van de cd vinden? Check dan hier de preview

Als je wilt weten hoe je deze cd kan aanschaffen kan je even naar de onderstaande site surfen.

Meer info: http://www.x-pro.nl

[lijn]

Geplaatst door bowie op 28 september 2003