Kort hiphopnieuws september

Nihilisten debuutalbum

Na een aantal malen uitstellen is het album van de Nihilisten klaar om uit de winkel gehaald te worden. Het debuut van deze West-Vlaamse groep heet Etwoaschen Tussenin oftewel Ergens Tussenin. Mocht je de plaat willen bestellen kan dat voor het bedrag van €16 en dat doe je dan via de Nihilisten website.

Meer info:
http://www.denihilisten.be/shop.htm
http://www.denihilisten.be

Def P op de beeldbuis
Bij de RVU begint vanaf 6 oktober om circa kwart voor twaalf op Nederland 3 een serie programma’s over kunstenaars die iets met het nachtleven hebben onder de titel “Nachtland”. Dit programma zal geheel in rijm gepresenteerd worden door Osdorp Posse frontman Def P. De eerste gasten zijn trompetiste Saskia Laroo en cabaretier/shockperformer Andre Manuel.

Utrecht Centraal
Boemklatsch organiseert op 29 oktober “Boemklatsch Utrecht Centraal” in Tivoli Oudegracht. Op deze avond kun je alle belangrijke namen uit de Utrechtse hiphopscene (oa: C-Mon & Kypski, Nobody Beats the Drum en Illicit en DJ’s Mass, Tommy en Sjam) zien en zijn de zalen versierd opgeleukt met artwork van oa D-Cent, Wood en Bfree. In totaal zijn er 5 livebands, 7 DJ’s, 7 VJ’s en zeven kunstenaars te bewonderen.

Voor de eerste 75 bezoekers ligt er een gratis mix-cd klaar met daarop alle bands en DJ’s. De rest zal dit schijfje voor 3 euro moeten kopen bij de merchandise stand waar ook albums, t-shirts enzo van de artiesten te krijgen zullen zijn. Voor de b-boys is er trouwens nog een vloertje beschikbaar gesteld om hun ding te doen.

Meer info: http://www.boemklatsch.nl & http://www.tivoli.nl

Doe mee aan de Grote Prijs Zuid-Holland 2005
Vanaf heden kun je je weer inschrijven als je denkt talent te hebben. Voor de categorie R&B/Hiphop wordt een opvolger gezocht van de winnaar van dit jaar: Wreckitnize. Inschrijven kan door vóór 19 november een inschrijfformulier in te sturen samen met een demo(cd), een biografie en een goede promotiefoto (check http://www.gpzh.nl). Het prijzenpakket bestaat o.a. uit een geldprijs, workshops, studiotijd en deelname aan de regiofinale.

HIJS @ 3voor12XL
Deze vrijdag is HIJS met Brooklyn Academy en Thirstin Howl III in het kader van 5 Jaar HIJS te gast bij 3voor12XL op 3fm tussen 22:00 – 01:00 uur. Een lekkere opwarmer voor de 5 jaar HIJS party die gaat exploderen in LVC LEIDEN.

Talib Kweli op Mindstate Album
Het duo Pete Philly & Perquisite heeft onlangs in Londen een track opgenomen met de MC Talib Kweli. Het nummer Hope zal verschijnen op het langverwachte Mindstate Album dat begin 2005 ondermeer in Japan zal worden uitgebracht.

meer info op: http://www.ourmindstate.com

Touch magazine stopt ermee
Na drie jaar laat Touch Magazine weten te stoppen. De redactie wil iedereen die Touch gesteund, gekocht en gelezen heeft hartelijk bedanken.

Meer info: http://www.touchonline.nl

Pete Philly & Perquisite video geschoten
De eerste video voor Pete Philly & Perquisite’s “Mindstate Album” is onlangs geschoten. Deze video wordt tegelijk met het album uitgebracht en is gemaakt door Giuseppe du Crocq (Mixin) & Steffen Haars (The Trip) i.s.m. CCCP.

Foto’s van de shoot, nast andere nieuwtjes rond het album zijn te vinden op http://www.ourmindstate.com

Meer info: http://www.ourmindstate.com & http://www.unexpected-records.com

Geweigerd album
Naar aanleiding van het succes van en de hoeveelheid positieve reacties op de single “Geweigerd.nl” van Ali B is er nu het plan om een heel album rond dit thema te maken. De productie is voor de rekening van BombasticBeatz.COM. Artiesten die hun medewerking al toegezegd hebben zijn: Ali B, Dicecream (ADHD), Murth The Man “o” Script, Red-A, Javlin, T-Slash, RMB3027, DJ Silence, Jong Beraden, Riza, Casuel (Voormalig KéShaw), Pita (Belgie), RoiBeur, Samiro en kariMasta.
Artiesten die een bijdrage willen leveren aan dit album kunnen een demo sturen naar bombasticbeatz@yahoo.com of een email sturen naar geweigerd@lycos.nl

Meer info: http://www.geweigerd.nl & http://bombasquad.com

Phillibustas
Binnen enkele weken komt ‘Emotie Van Wantrouwen’’ het nieuwe album van Phillibustas uit. Om je al een voorproefje te geven kan je op hun site al de snippet checken. Op de cd vind je collabo’s met o.a. Starflam, ‘t Hof van Commerce, Sint Andries MC’s, Spookrijders,…
Verder kun je elke week een heel nummer van het album downen op http://www.soundclick.com/bands/8/phillibustasmusic.htm

Meer info: http://www.phillibustas.com & http://www.mental.be

Reunited Skillz band van de maand
Door de Popunie is Reunited Skillz uitgeroepen tot band van de maand september. Op de site van Popunie is een korte bio en een geluidsfragment van “Stereo Type” te vinden.

Meer info: http://www.popunie.nl/bands/bandvdm/mainF.htm

Culture Blast zoekt acts
Op 10 december zal in het Paard van Troje in Den Haag het Europese hiphop evenement “Culture Blast Europe” voor de tweede keer plaatsvinden. Dit Europese top hiphop event wordt georganiseerd door Stichting AIGHT in samenwerking met Haags Pop Centrum.

DJ’s, writers en B-boys uit Frankrijk, Duitsland, Polen en Nederland zullen dan in Den Haag hun ding komen doen. Denk aan de Explicit Samouraï (een afsplitsing van de Saïan Supa Crew) uit Frankrijk en Neerlands eigen DJ Knowhow (van Villa 65, de “The Mastas” mix-cd’s en vele samenwerkingen met oa Brainpower).

Voor de B-boys is er een internationale 5on5 battle georganiseerd met crews uit Frankrijk, Duitsland, Polen en natuurlijk Nederland en een 1on1 battle voor de lokale B-boys en B-girls.

De organisatie is nog op zoek naar lokaal rap-talent om de line-up aan te vullen. Iedere rapper of crew kan een demo met bio opsturen. De twee beste inzendingen krijgen de kans om op te treden op Culture Blast Europe. Het adres hiervoor is:

Culture Blast Europe
Postbus 61269
2506 AG Den Haag
email: demo@cultureblast.org

Meer info: http://www.cultureblast.org

Geplaatst door bowie op 26 september 2004