Kort hiphopnieuws oktober

Roots Manuva laat van zich horen
Het is al weer 3 jaar geleden dat “Come Run And Save Me” van Rodney Smith aka Roots Manuva is uitgekomen. Gelukkig zit er een einde te komen aan het lange wachten, begin 2005 wordt het nieuwe Roots Manuva album “Awfully Deep” verwacht. Vanaf 15 november zal de single “Double Drat” te dowloaden zijn via de onderstaande website.

Meer info: http://www.rootsmanuva.co.uk/

Bagga Bownz heeft nieuwe rapper
Bagga Bownz heeft na het vertrek van Andy Ninvalle een nieuwe rapper gevonden: Ricardo Leverock aka L RocK uit Eindhoven. L RocK stond aan de wieg van de formatie D.A.M.N. (’Don’t Accept Mass Notion’) en Phat Pockets, waarmee bij DJAX een aantal albums werden opgenomen.
Momenteel is Bagga Bownz al druk bezig een flink aantal tracks op te nemen met L RocK en het is de bedoeling om snel live shows te gaan doen.

Meer info: http://www.baggabownz.com

The Famous and Official MC Battle 2004
Op 29 oktober (vanaf 19.30) in de hallen van Schaarbeek te Brussel organiseert Zulu Nation voor de achtste keer ‘The Famous and Official MC Battle 2004’. Dit jaar vinden er ook 2 on 2 battle plaats, de jury bestaat uit Busta Flex, Nasky, Pitcho & Special Guest.
Ook kun je genieten van een optreden van Ol Kainry (Paris) en een showcase van DJ ND (Champion DMC Belgique). James Deano zal het geheel hosten bijgestaan door DJ Sonar die de avond aan elkaar draait.

Meer info: http://www.zulunation.be

Maximus Prime
De Delftse rapper Maximus Prime is verkozen tot de Onweerstaanbare 5 van de Popunie!
Elk jaar selecteert de Popunie vijf Zuid-Hollandse bands/acts van ongerepte schoonheid, die een jaar lang in de schijnwerpers worden gezet middels een promotie-cd op Popunie Records en een subsidieregeling. Dit houdt in dat zalen / festivals in Zuid Holland een subsidie kunnen aanvragen als ze Maximus Prime boeken. Dit is heel 2005 geldig.

De ‘Onweerstaanbare 5’ compilatie CD komt in december uit en bevat twee nummers van Maximus Prime: Mind Revolution en Return A Favour.

Meer info: http://www.popunie.nl

deHop
deHop? ja deHop. Dit is namelijk een initiatief van 90 square meters, Hendsum and Young en Heineken ter bevordering van de creativiteit in de Nederlandse hiphopscene. Zo neemt men en top-producer, een rapper en een grafisch ontwerper komen samen in een kleine kroeg in Amsterdam, creëeren in 1 avond een hiphoptrack en performen die life voor 100 a 150 ‘hiphopliefhebbers’. De producer maakt een beat, de rapper schrijft een rhyme en de ontwerper maakt een platenhoes. De volgende dag gaat het materiaal naar de platenperserij en 3 weken later is er een kant en klare 12inch gedrukt. Een collectors item, die herinnert aan een bijzondere avond. Bij deHop gaat het niet om de blingbling van de videoclips, maar om het creatieve proces. Niet om lekkere chica’s maar om lekkere basslijntjes. Niet om zo snel mogelijk veel cash verdienen, maar om zo snel mogelijk een vlijmscherpe rhyme te schrijven. de eerste Hop met o.a. J-Rawls en The Proov was al een succes en de tweede met de amerikaanse MC/Producer Kev Brown en Skate The Great staat al weer in de agenda! 27 Oktober zal deze plaatsvinden. Raadpleeg de HIJS agenda voor meer info. Ook kan je kijken op http://www.frogsincorporated.com

Riot Squad online
Riot Squad is vanaf heden op http://www.riotsquad.be online te vinden. Deze formatie misschien wel het meest bekend vanuit Sanctum (een van de leden) huisvest een grote groep MC’s (engels, nederlands en franstalig), DJ’s en producers. Op de Riot Squad site alle relevante informatie te vinden zoals links, muziek, bio’s. So check it.

Finalisten Grote Prijs 2004
Op 3 december te Paradiso gaan de volgende finalisten van de Grote Prijs 2004 het tegen elkaar op nemen:

Finalisten Rnb/Hiphop:
– Fata Morgana
– Harvey
– Yes-R
– Altin
– Typhoon
– Kareemineel (wildcard)

Meer info: http://www.groteprijs.nl

Climax ‘Hoogseizoen’
Het debuutalbum van Climax genaamd Hoogseizoen zal deze week in de platenzaken liggen. Hoogseizoen is voorzien van producties van Man!ak (ADHD, Brainpower), Ashi en Steamin’ Demon. Gastvocalen zijn er van Lange Frans en Baas B, Anna Milva, Lizz, Man!ak en DJ DNS.
De videoclip van de track ‘25 jaar’ zal binnenkort op verschillende muziekzenders airplay krijgen.
Op vrijdag 22 oktober vindt in Atlantis (Alkmaar) de presentatie plaats van het album en de videoclip. Tijdens hetzelfde feest presenteert rapper Maestro Mikel z’n 12-inch single ‘Dadendrang’, waar Lucky ook op te horen is.

Meer info: http://www.climax-online.nl

Beastie Boys Uitverkocht!
Het optreden van de Beastie Boys op 14 december in de HMH lijkt UITVERKOCHT! Raar in het kwadraat als je je bedenkt dat de voorverkoop pas één week bezig was en de prijs van de kaartjes op 40 euro lag. Via het postkantoor is het inmiddels niet meer mogelijk om een kaartje te kopen of dit wel nog kan via andere verkooppunten is nog niet bekend.

Junior + Dutchman = Dokwerk
Dutchman en Junior van 0118-Vier zijn een samenwerkingsverband aangegaan genaamd Dokwerk. Dokwerk staat al stevig in de startblokken en zal een EP releasen die midden 2005 zal verschijnen. De eerste track heeft al bestaansrecht gekregen op een beat van Presto, daarnaast zal de geboorte van deze crew ook productie bijdrages genieten van Terilekst, Monomeester, Mike Tibbert (VSOP) en KGV.
Een site komt eraan, we houden je op de hoogte!

Turntablized
Ook dit jaar weer organiseert GRAP voor de achtste maal Turntablized waarvoor je je kan inschrijven tot 1 november 2004.

Er zijn twee elimination rounds, de eerste op zaterdag 13 november te Bitterzoet Amsterdam en de tweede zaterdag 20 november te Calypso Rotterdam. In deze rondes zal er een maximum van 20 DJ’s het tegen elkaar moeten afleggen en zullen uiteindelijk de 8 overgebleven DJ’s het tegen elkaar opnemen in de Paradiso in Amsterdam.

Meer info: http://www.turntablized.nl

2004 International Songwriting Competition
15 Oktober is de deadline voor de derde jaarlijkse International Songwriting Competition (ISC). Ben je artist, songwriter of een band lid en wil je meer exposure in de muziekbiz dan is ISC een goede kans om dat te bereiken. Naast de prijzen biedt ISC je de unieke mogelijkheid om jouw muziek gehoord te krijgen bij een indrukwekkende groep van jureerders met een diverse achtergrond uit de muziekbiz.
Er is meer dan $100.000 voor 50 winnaars.

Meer info: http://www.songwritingcompetition.com

X-ECUTIONERS
Roc Raida en Total Eclipse verwelkomen DJ Boogie Blind en DJ Precision bij The X-ecutioners. DJ Rob Swift verliet de groep om zicht te concentreren op zijn solo carriere. Het verlaten van de crew heeft geen invloed op de vriendschap tussen de leden maar kwam wel plots. DJ Rob zal dus niet meer als lid met de X-ECUTIONERS verschijnen tijdens toekomstige optredens waar het album Revolutions gepromoot zal worden.

The Art of Hiphop
Vanaf 2 t/m 9 oktober 2004 is ‘The Art of Hiphop’, International Hiphop Festival Rotterdam 2004. Hier vinden op meerdere locaties in Rotterdam allerlei hiphop events plaats.

2004 is de de eerste versie van dit internationaal hiphop festival waar baanbrekende artiesten worden uitgenodigd om de Rotterdamse bodem te doen trillen met alle elementen van de hiphop-cultuur. Nederlandse artiesten zijn in de gelegenheid samen op te treden en te werken met gerenommeerde buitenlandse namen, zoals de Amerikaans graffiti legende Dr. Revolt (ontwerper van het Yo MTV Raps-logo), de Jamaicaanse Godfather of DJ’s Kool DJ Herc (die in de jaren ‘70 als eerste DJ fragmenten van verschillende platen door middel van twee draaitafels in elkaar liet overgaan en naar aanleiding hiervan de term ’breakbeat’ lanceerde) en Raekwon en Masta Killa (leden van de fameuze Wu Tang Clan).

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober zijn er concerten in Off Corso en Nighttown.
In de week hieraan voorafgaand zijn er in Locus010 workshops voor de deelnemende artiesten, is er een open graffiti workshop op woensdag 6 oktober van 14.00 – 17.00 uur en is er van donderdag 7 t/m zaterdag 9 oktober van 14.00 – 18.00 uur een expositie. De discussie Graffiti: kunst of vervuiling is op dit moment erg actueel.

Meer info: http://www.artofhiphop.com

Geplaatst door bowie op 20 oktober 2004