Kort hiphopnieuws november

Het Belgische FRJ gaat internationale samenwerking aan
De brusselse hiphop crew: FRJ (Kr!s & Amenoph!s) gaat in februari 2004 een nieuw album droppen.
FRJ heeft de hulp ingeroepen van verschillende collega’s over de gehele wereld: Aspekt (Polen), Yoesdee (Spanje), Execution Squodd (Engeland) en Alirio Massive (Nigeria). Het album heeft een centraal thema: het terug gaan naar vergeten beschavingen. Benieuwd naar wat materiaal? Download dan de onderstaande track:
[mp3=]http://users.pandora.be/piet.verbrugge/MC%20Connection.mp3[/mp3]

Xs4all MP3’s online
Op elf oktober organiseerde XS4ALL het ‘Auteursrechtenvrij Muziekfestival’ in Paradiso. Onder andere Rudeboy (League of XO Gentlemen), Def P en Chuck D traden op. Def P en Chuck D rapten gezamenlijk drie nummers van Public Enemy.
De MP3’s van de optredens staan nu online op deze plek: http://www.xs4all.nl/c-free/download.html
Meer informatie over het feest – met foto’s hier: http://www.xs4all.nl/c-free/
Ramp nieuws
Haagse Mark – Alle Middele zen Geoahlauf vormt de nieuwe release van Ramp Records. Het album kost slechts 10 euro (inclusief verzendkosten) en is bestellen via: http://www.rampgear.nl
De video-opnames voor de eerste single die in januari wordt verwacht zijn ook in volle gang. De track gaat ‘Je weet dat je lekker bent’ heten.
Er valt nog meer nieuws te melden vanuit het Ramp kamp want de Onderhonden zullen waarschijnlijk aan het eind van dit jaar hun 2e album presenteren. Het album getiteld: Afblaffers zal ook gepaard gaan met de single en videoclip ’Op de vlucht`.
Meer info: http://www.ramp-records.nl

D-Men komt met debuut album: "Supervisie"
Lange Frans verklaarde tegenover 3voor12 het volgende: Het eerste ‘echte’ album van D-Men zal Supervisie gaan heten. Frans: We zijn nog in onderhandeling met een label, maar het album komt wel gewoon over drie weken uit: wel of geen label. Supervisie zal zich onderscheiden in het feit dat er naast nederhop ook een fikse dosis R’n’B op zal staan.

Straatremixes is de naam van de eerste bootleg cd die onlangs van Lange Frans verscheen. “We maken eigen versies van Amerikaanse bestaande tracks. In Amerika gebeurt dat al veel langer. We hadden er eentje gemaakt en draaiden hem meteen s’ avonds in de disco. In drie weken hebben we er nog 15 gemaakt, waarvan er 13 op de eerste cd verschenen. In december verschijnt deel twee”, aldus Lange Frans in Dubbel Check.

Bron: http://3voor12.vpro.nl

Tim wint eerste edtie van Spitt!
Tim (VSOP) heeft vanavond de eerste editie van Spitt! op zijn naam geschreven. In de finale rekende hij af met Baas B (D-Men)die de mindere was. Tim heeft hiermee een platencontract gewonnen bij Topnotch en Baas B heeft studio tijd gewonnen bij Quiet Storm. De hele avond was te volgen via het internet: http://www.fabchannel.com dat trouwens niet altijd even soepel verliep.
Meer info: http://www.spitt.nl

De gastenlijst
Dat hiphop in Nederland meer leeft dan ooit te voren blijkt o.a. uit de vele verzamel cd’s van eigen bodem. Sinds kort is Nederland weer een album rijker: De Gastenlijst. De 16 tracks worden ingevuld door onder andere Ali B, Baas B, Negativ, 3e kamer, Empress, Maestro Mikel etc.
Wat wij van deze release vinden lees je binnenkort op HIJS!

Bleek nu ook te vinden op internet
Afgelopen week heeft Bleek (die je nog live kon checken op Relevant Elements III) zijn website online gedropt. De MC uit Den Haag gaat de site voornamelijk vullen met audio zodat iedereen zijn shit gratis en voor niks kan checken. Mocht je humoristische teksten van Bleek nog niet te kennen raden wij je aan om direct naar zijn site te gaan want daar kan je zijn demo met daarop 8 tracks downloaden! Gratis en voor niks natuurlijk.
Meer info: http://www.bleekwonder.nl

Geplaatst door bowie op 23 november 2003