Kort hiphopnieuws november

album Relax[/head]

Na het debuut Live @ Panama kunnen we 4 februari 2005 het eerste studio album van Relax verwachten, getiteld “Odeur de Clochard”. De release party is de volgende dag in Paradiso. In de tussentijd is het mogelijk om de excusieve track “H.I.P.H.O.P” te bestellen op de site.

Meer info: http://www.its-relax.com

Turntablized bekend[/head]

Dit jaar wordt voor de achtste keer de DJ competitie Turntablized georganiseerd. Met de voorrondes achter de rug zijn het de volgende finalisten die het 18 december tegen elkaar op zullen nemen in de Paradiso: Savage, Yodaw, Serum, Rob, Irie, Bo, Psar en Chief die zijn titel zal moeten verdedigen. Dit alles onder toeziend oog van de jury bestaande uit DJ’s/producers Rockid, Vindictiv en Optimus. Hosts van de avond zijn DJ Mike Redman en MC P-Mode.

Tijdens de Final Battle kun je ook een optreden van Nobody Beats the Drum zien om naderhand verder te chillen tijdens de clubavond Bassline.

Proov recordings[/head]

The Proov is bezig met een nieuw album. Alle vocals zijn opgenomen in de Fusiondealstudio voor de plaat “Battle Mode” en zal afgemixt worden in de Colt Chillin Studio. De release staat gepland voor 1 maart 2005.

Je kunt op het album appearances verwachten van: Dee, DJ Kypski, DJ Kid Sublime, Couzin Steve, Mercury Waters (USA) & Incks (USA). De productie ligt in de handen van Colt, L.Geronimo, Nicolay (Foreign Exchange) & Kid Sublime.

Aansluitend op de release is een tour gepland met dichter/MC Mercury Waters (Baltimore/USA) die gelijktijdig met The Proov zijn album zal releasen.

en Dje in de internetether[/head]

Spacekees en Jiggy Djé hebben tegenwoordig samen hun eigen krib en ze hebben regelmatig andere MC’s over de vloer. Dit kun je allemaal beluisteren in hun Kribbuhshit radioshow op http://www.euphonic.nl

In Stereo[/head]

De cd ‘In Stereo’ is een feit. Dit album bevat vrijwel alle tracks waarmee Monotypes de afgelopen twee jaar heeft opgetreden. De 16 tracks worden gevuld door de twee MC’s Ad-vance en Inf, DJ Danjah verzorgt de cuts en zangeres Evelien zorgt voor de frisse zanglijnen. Ook hebben meerdere muzikanten de boombap beats aangevuld met instrumenten.

De cd kost 10 euro (inclusief verzendkosten) en is te bestellen via de internet site.

Meer info: http://www.monotypes.nl

‘Ik Vraag Me Af’[/head]

Nadat een tijdje geleden Sanctum de clip van ‘Mijn Leven’ online beschikbaar stelde is er nu ook een clip online van de eerste track van het aankomend album ‘De Bevestiging’ dat in januari te verwachten is. De clip is de eerste track van het album (dat in eigen beheer zal verschijnen) en heet ‘Ik Vraag Me Af’. De clip is te vinden op de downloadsectie van Sanctum’s site.

Meer info:
http://www.sanctum.be

Grazzhoppa’s DJ Bigband & Visual Vectorz Project.[/head]

Na de kruisbestuiving met andere kunstdisciplines wijdt DJ Grazzhoppa zich aan een project dat draait om ‘beatjuggling’, ‘scratching’ en andere muzikale tools van de hedendaagse hiphop. Een soort van terugkeer naar de werkelijke wortels van zijn muziek, waarbij de muziek ‘an sich’ centraal staat. Daarbij wordt tevens gretig gebruik gemaakt van nieuwe media- en beeldtechnieken die geleverd worden door de Visual Vectorz crew.

Met DJ Grazzhoppa’s DJ Bigband en Visual Vectorz Project zet de gehele artistieke crew de stap naar hun vooropgestelde ultieme fase: twaalf DJ’s – Grazzhoppa, Smimooz, Lamont, Yzerbeat, XXL en Mixmonster Menno , de bezetting van de bigband #1, en zes nieuwe DJ’s: J to the C, Courtasock, Vindictiv, Iron, Optimus, Boulaone “" die de confrontatie aangaan met een live muzikant – saxofonist Fabrizio Cassol – en de zangeres Monique Harcum. Dit alles wordt muziektechnisch in goeie banen geleid door soundwizard Driz…

Visual Vectorz vertaalt de relatie tussen beeld en geluid. De beelden die dit uitdrukken ontstaan uit realtime analyse en synthese in relatie tot een databank van bronsamples en camera input (video, motion graphics, tekst, dialogen). Die kunnen op hun beurt nog live worden gemanipuleerd door zowel de DJ’s als VJ’s. De bedoeling is om zowel de technische als artistieke aspecten van het turntablism en digitale beeldkunst te exploreren en weer te geven.

Data
18 november 2004 in Musis Sacrum Arnhem
11 december 2004 in de stadsschouwburg Mechelen http://www.cultuurcentrummechelen.be
15 januari 2005 in het Cultuurcentrum Brugge, Magdalenazaal http://www.brugge.be/culbuurcentrum
27 januari 2005 in de Muntschouwburg Brussel http://www.demunt.be
28 januari 2005 op De Nachten Antwerpen http://www.denachten.be

Benelux DJ Championship in Arnhem [/head]

Zulu Nation Chapter Holland organiseert op zaterdag 27 november a.s. de eerste
ITF Benelux DJ Championship. Deze zal plaatsvinden in poppodium Willemeen in Arnhem.

Meer info: http://www.zulunation.nl/events/itf_benelux

2004 – Deelnemers bekend voor Elimination Rounds [/head]

Op zaterdag 13 november vindt in Bitterzoet in Amsterdam de eerste Elimination Round plaats van Turntablized, the Amsterdamse Cut ‘n’ Scratch DJ Competition. De tweede Elimination Round is een week later op zaterdag 20 november in Calypso in Rotterdam tijdens het National Phonographic Festival. De geselecteerde hiphop DJ’s strijden tijdens deze twee voorrondes om een plaats in de finale die op 18 december in Paradiso plaatsvindt. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met de titel ‘Best Turntablist of 2004’.

Data:
Turntablized Elimination Round # 1- zaterdag 13 november – Bitterzoet Amsterdam
Spuistraat 2 (vlakbij CS), open: 20:00, start: 21:00, tickets € 5
DJ’s: Irie, Savage, Yodaw, Machiel, Serum, Fumes, Rob, Mrec.

Turntablized Elimination Round # 2- zaterdag 20 november – Calypso Rotterdam
Mauritsweg 5, open: 22:30, start: 23:00, tickets € 5
DJ’s: Optimus Prime, Milton, Psar, Bo

Turntablized The Final Battle – zaterdag 18 december – Paradiso Amsterdam

Crewsaders ‘Never Dated’[/head]

De Last Crewsaders CD/DVD release is, na vele vertragingen, eindelijk het laatste stadium ingegaan.
Achter de schermen wordt druk gewerkt om de spreekwoordelijke puntjes op de “I” te zetten.
Er wordt gestreefd om “Never Dated” begin 2005 in de schappen te hebben liggen.

Meer info:
http://www.lastcrewsaders.com

Family – Mondgesnoerd[/head]

NuClear Family heeft een track geschreven voor het Festival Horen, Zien en Schrijven 2004, kunstenaars voor mensenrechten. De Stichting Lancelot wil hiermee de bewustwording voor mensenrechten vergroten door deze zichtbaar te maken voor een groot publiek, waarbij zowel de kunst als cultuur als instrumenten worden gebruikt.

Het nummer is te beluisteren op http://www.nuclearfamily.nl/mondgesnoerd

clip ‘Mijn Leven’ online[/head]

De clip van ‘Mijn Leven’ (de eerste single van het album Amor Fati) van Sanctum is nu te checken op de downloadsectie van de website van Sanctum. In de clip zijn ook de Riot Squad members te zien en gaat ‘Mijn Leven’ aan het eind over in de track ‘Horror’. Sanctum blijft bezig en het volgend album ‘De Bevestiging’ ligt in het vooruitzicht, hou het in de gaten.

O[/head]

DJ Special O (bekend van oa Lingwistikz) is nu ook online te vinden. De site is nog onder constructie, maar voor die ongeduldige cats valt er alvast een mixtape te downloaden.

Meer info: http://www.specialomusic.com

Geplaatst door bowie op 3 december 2004