Kort hiphopnieuws mei

Duvel Duvel releaset album via Top Notch
Na jaren in eigen beheer albums gereleased te hebben, komt Aap-O-Theek nu via Top Notch in de winkels terecht. Vanaf D-day kun je dit 20 tracks tellende schijfje dus ophalen met daarop niet alleen producties van Duvel Duvel zelf, maar ook van Delic en Kubus.
Verder zal Duvel Duvel te horen zijn op Buiten Westen dat niet veel later uit zal komen en en werken ze mee aan een soundtrack voor “Made In Da Shade”.

Meer info: http://www.duvelduvel.com

Coalition release
Vanuit het Coalition kamp kunnen wij over een aantal een album verwachten van Algerino. Deze rapper is momenteel bezig met de opnames voor zijn cd getiteld: 2 Hot 2 Handle en is bestemd voor een van de grootste freefight organisaties Team Golden Glory. Hierop zullen features te horen zijn van de andere Coalition leden: K.Lion, DNA, Mecca, Lost Sun en DJ Krylon en ook van Bomdigi. De eerste clip afkomstig van dit album zal een remix zijn van de titelsong samen met de cross-over band Lab Mutha.
The Coalition is 13 juni in 013 te zien tijdens Mic Check, samen met Master Surreal ft Skiggy Rapz, Nuclear Family en Guru.

Urban Open Air
Zaterdag 5 juni is er een nieuw gratis event in Nieuwerkerk aan den IJssel: Urban Open Air. Tussen 12:00 en 19:00 uur kun je de volgende dingen verwachten.

·Skate battles
·DJ’s Mista Sweet & DBS
·Bleek
·Last Crewsaders
·Fata Morgana
·Breakdance battle met Crash Dummies, Stylez Confidential, Showroom Dummies en Funky Stylez

12:00 – 19:00 (zaterdag 5 juni) Essepark Nieuwerkerk aan den IJssel

Meer info: http://www.urbanopenaironline.tk

Nieuwe single Phillibustas
De nieuwe single van Phillibustas – Kieskeurig feat Buyse (t’ Hof van Commerce) zal binnen 3 weken te beluisteren zijn op de radio. Aangezien de single niet in de winkels komt te liggen kun je hem nu alvast downloaden Phillibustas – Kieskeurig feat Buyse

Meer info: http://www.phillibustas.com

Sanctum – Amor Fati
Het album Amor Fati van Sactum is zijn laatste stadium ingegaan qua ontwikkeling en wordt binnen een maand verwacht op het Belgische label Mental Records. In tegenstelling tot eerdere geruchten zal dit geen dubbel cd zijn, maar een enkel cd waarop je een mix kunt vinden van donkere en lichtere nummers. Voor de mensen die uitsluitend donkere nummers willen is het nog even wachten, want in de herfst zal er een andere cd uitkomen met daarop alleen donkere, nog niet geheel afgemixte nummers. Ook zullen op deze najaarsrelease de nummers Lege Vragen en Vergeten Communicatie die momenteel al de ronde doen op het net staan.

Meer info: http://www.mental.be

Supercharger Records lanceren site
Het label Supercharger Records van MOD The Black Marvel, Propaganda, Ciph Barker, Dirty Needlez en Jordan River Banks heeft nu eindelijk een eigen site, geheel in flash. Op deze site is alle info terug te vinden over dit label en zijn artiesten en wat ons te wachten staat aan releases.

Meer info: http://www.superchargerrecords.com

Last Poets bij Vrije Geluiden
De godfathers van hiphop, de Last Poets, zijn in Nederland. Niet alleen om een optreden en een workshop te geven, maar ook voor Vrije Geluiden, een muziekprogramma van de VPRO op Ned 3. Dit naar aanleiding van de Roman “De Laatste Dichters” van Christine Otten dat in april uitgekomen is, gebasseerd op interviews van haar met de Last Poets. Zondag 16 mei van 11:00 tot 12:00 kun je optredens van de Last Poets zien en worden zij en Christine Otten geïnterviewd.

Meer info: http://www.vrijegeluiden.nl

Method Man niet bij optreden
In tegenstelling tot eerdere berichten zal Method Man niet aanwezig zijn bij het optreden van de Wu- Tang Clan op 7 juli in de Heineken Music Hall. Hij is op dit moment druk bezig met de opnames voor een nieuw album en zijn televisieshow die beiden teveel tijd in beslag nemen. Hij zal vervangen worden door Cappadonna en U-God. De rest van de line-up bestaat zoals eerder al gemeld uit: RZA, GZA/Genius, Ghostface Killah, Raekwon, Inspectah Deck en Masta Killa.

nieuw album Kypski
Mazturbation Tool is de naam van het nieuwe album van Kypski & Wax Wankerz. Eindelijk kan het Nederlandse draaitafel-collectief haar eigen vinyl droppen. Het resultaat een heuse ‘battle’ plaat, gemaakt door en voor scratchers. Deze plaat heeft variatie, melodie en muzikaliteit in de geluiden, dus geen standaardsounds als ‘aaahh..FRESH’ ‘comeon! yea!’ yo!!’

Op 22 mei 2004 zal in het Amsterdamse Bitterzoet een competitie/battle plaatsvinden waarin alleen gebruik gemaakt mag worden van ‘Mazturbation Tool’. De 5 voorgeselecteerde DJ’s [DNS, Optimus, Savage, Chief en Vindictiv] krijgen slechts één dag de tijd om zich voor te bereiden op de battle van de avond.

Kemo verlaat Delinquent Habits
Deze maand staan Delinquent Habits wederom op diverse podia in Nederland. Kemo heeft echter de groep verlaten en zal er dit keer dus niet bij zijn. Hij heeft besloten om solo te gaan en zal in juni al met een eigen album komen: Kemo The Blaxican genaamd.

Beastie Boys in de Melkweg
Ja je leest het goed en het is ook echt waar! De Beastie Boys komen voor een exclusieve show naar de Melkweg op zondag 16 mei! De kaarten kosten slechts 10 euro maar hier moet wel bij worden vermeld dat er maar heel weinig kaarten verkrijgbaar zijn. De voorverkoop begint a.s. donderdag (13 mei) om 12:00 uur. Kaarten zijn te krijgen via postkantoor en de Melkweg zelf.

Meer info: http://www.melkweg.nl

DJ Krylon dropt nieuwe cd
Nummero 7 voor je kanus! Met deze keer 31 tracks met een totale lengte van 68 minuten. Het belangrijkste is natuurlijk de tracklist en die vind je hieronder:

01 Intro
02 Rawskillz – Intro
03 Dilated Peoples – Love & War
04 Ill Bill – The Name’s Bill
05 KRS-One – Phucked
06 Skit
07 Ghostface – Be This Way
08 RA The Rugged Man & Timbo King – Black & White
09 P.M. – Still Paradise
10 Frontline – Catch My Drift
11 Chief Kamachi ft Guru – The Best
12 Smiley The Ghetto Child – The Wake Up Call
13 Non Phixion – Caught Between Worlds
14 Reks – One
15 Raekwon – All Over Again
16 Skit
17 Alchemist ft Lloyd Banks – Bangers
18 Brother Ali – Champion (Remix)
19 DNA, Algerino & Mecca (of The Coalition) – Freestyle
20 Pete Rock & CL Smooth – Appreciate
21 Phil The Agony & Planet Asia – Roll These Backwoods Up Pt 2
22 Skit
23 Promoe – These Walls Don’t Lie
24 Rawskillz – Freestyle
25 Maylay Sparks – 1st Semester
26 Infamous Mobb ft Prodigy – Empty Out (Reload)
27 Mobb Deep ft 50 Cent – Clap Those Thangs (QB Krymix)
28 Organism 12 ft PST/Q – Katter Och Hundar
29 Anomali ft Mufakka – Freestyle
30 Skit
31 Visionaries – If You Can’t Say Love

Check ook die combo aanbiedingen op de site van DJ Krylon

Meer info: http://www.djkrylon.nl

Ali B dropt album
Na twee singles in het afgelopen jaar, komt Ali B nu met een album getiteld: “Ali B vertelt het leven van de straat” dat op 3 mei in de winkel ligt. Op dit gevarieerde album met humor, controversiële teksten en een duidelijke verhaallijn, zijn er naast Ali B ook nog oa Brainpower, Karima en Cilvaringz te horen.

Meer info: http://www.spec.nl

Release nieuwe mix CD van SWOTTEAM
In navolging van de succesvolle Bboy mix CD Kersuez Armbreaks heeft het SWOTTEAM (DJ Knowledge & MistaSweet) een opvolger klaarliggen. De titel: Kers’Fresh Coffeebreaks. Deze CD zal ongeveer dezelfde strekking hebben als zijn voorganger, namelijk uptempo hiphopbeats, funkybeats en producties van de hand van MistaSweet. Dit exemplaar bevat bijna 80 minuten muziek. Ontwerp van het hoesje is van MistaSweet maar zoals vorigmaal is ook Mistik betrokken bij het artwork.

Meer info: http://www.swotteam.tk / info@swotteam.tk

Graffiti – The Battle of Waterloo
Stadsuitgeverij Amsterdam presenteert voor het eerst een boek met de historie van graffiti uit Amsterdam. Het boek, The Battle of Waterloo genaamd, verschijnt met een harde kaft in full color. De 160 pagina’s bestaan uit een blik op de graffiti historie van de afgelopen 25 jaar gericht op het bekende Waterlooplein – Hall of Fame in Amsterdam. Exclusief fotomateriaal en interviews met o.a. Hugo Kaagman, Cat22, Serch en Suez kun je bekijken vanaf 20 mei, vanaf dan is het boek verkrijgbaar.

Meer info: http://www.waterloograffiti.nl

Geplaatst door bowie op 25 mei 2004