Kort hiphopnieuws maart

Nieuws over het nieuwe werk van Pete Rock en Cormega
De data en wat meer details van de releases van Pete Rock en Cormega zijn bekend. Het album van Pete Rock “Soul Survivor 2” wordt op 11 mei op BBE records uitgebracht. Op 15 tracks zullen Black Ice, Kardinal Offishal, Pharoahe Monch, Little Brother, Postaboy, C.L. Smooth, Skillz, Krumb Snatcha, Leela James, RZA, GZA, Talib Kweli, Dead Prez, Slum Village en Jay Dee featuren. De eerstvolgende single “Warzone” met Dead Prez zal binnen enkele weken verschijnen.

Cormega openbaart op 25 mei zijn eerste compilatie van zijn label Legal Hustle. “Legal Hustle Vol.1” brengt artiesten als AX, Ayatollah, Bear One, Emile, Knottz,Robert Rieves, Ghostface Killah, Jayo Felony, Kurupt, Mobb Deep, Raekwon, Banger, Chaundria Brown, Do, Lake en Miz. Hierna zal het derde album van Cormega uitgebracht worden.

Bron: http://www.hiphopnews.de

Scarface special edition 2 dvd
Het heeft erg lang geduurt maar daar is ie dan eindelijk: Tony Montana op 2 dvd’s met eindelijk fatsoenlijk geluid zoals het bij een film klassieker hoort. De special edition ligt sinds kort in de winkel en bevat onder andere het volgende: deleted scenes, making of, de tv serie, bioscooptrailer, Def Jam presents origins of a hiphop classic en nog veel meer.

Made in da Shade komt met nieuwe productie
Het duurt nog even, maar in november komt Made in da Shade met weer een nieuw stuk getiteld “Scarfaced”. Zoals de naam al doet vermoeden is het stuk gebaseerd op “Scarface”, wie kent die film niet? Voor dit stuk is er uiteraard weer een soundtrack in de maak met daarop alleen maar hiphop, zoals gewoonlijk dus. Aan deze soundtrack doen mee: Typhoon, Senna, VSOP, RFx, Duvel, Flinke Namen, Stress, Juiceisdunaam, Terilekst, Kas, CIA en nog veel meer. Beats komen van o.a. Presto, Delic, Flexican, Turrie en Kubus. Hou dit in de gaten dus.

House of Freshness zoekt deelnemers
Zoek je een ingang om in de Grote Prijs Finale te komen? Surf dan snel naar: http://www.nhglorie.nl en check die info. ‘House of Freshness’ wordt georganiseerd in samenwerking met de stichting Noord-Hollandse Glorie. Aan de hand van een demo en een biografie wordt nieuw Noord-Hollands talent in deze categorie geselecteerd. De competitie staat open voor iedereen die hiphop en/of R&B muziek maakt. De winnaar van deze finale gaat door naar de halve finale van de Grote Prijs van Nederland!! De winnaar krijgt ook een prijzenpakket met onder andere een cheque van €300,- vrij te besteden bij Dijkman Muziekinstrumenten.

Meer info: http://www.nhglorie.nl / micklimburg@hotmail.com

Urban Dance Festival International 2004
Culture Coalition presenteert na de succesvolle Urban Dance Festival in 2003 nu een nieuwe editie namelijk Urban Dance Festival International 2004. Met o.a optredens van de Vagebond Crew (Parijs) en Expression Crew (Korea) krijgt het festival een internationaal tintje. Het festival opent op 8 april en diezelfde avond volgt een spetterend openingsfeest in Hotel Arena met shows, DJ’s, VJ’s en verrassende acts. Het hele festival speelt zich verder af in o.a Amsterdam Paradiso, Cosmic, Melkweg en Utrecht Stadsschouwburg.

Meer Info: http://www.culturecoalition.nl

Dutch BBoy Championships
De Dutch BBoy Championships zijn er weer. De competitie is een 4 tegen 4 battle waar men door middel van verschillende voorrondes overal in het land in de finale kan komen. Om je in te schrijven voor het evenement mail dan je gegevens van je crew naar dutchbboychamps2004@hotmail.com of breakdance@chello.nl

Hou de agenda in de gaten om die voorrondes te checken!

N*E*R*D jukebox
Maandag 22 maart releaset N*E*R*D hun nieuwe album “Fly Or Die”. Om de meest nieuwsgierige fans wat tegemoet te komen valt er al een aantal snippets van tracks te online te beluisteren op http://www.n-e-r-d.nl waar ook nog de videoclip van “She Wants To Move” te zien is.

Meer info: http://www.n-e-r-d.com

Macro nieuwtjes
Onlangs verscheen op de After-burn sampler deel 2 de track “Het Laatste Oordeel” van Macro. Deze track is nu ook te downloaden op http://www.soundclick.combands/macro.htm en zal ook staan op het komende album “Alternaief”.

Tevens is Macro op zoek naar een nieuwe webmaster. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar macronizm@hotmail.com

Meer info: http://www.macronizm.tk

Voorproefje nieuw album Dilated Peoples
Op 5 april zal het langverwachte album van Dilated Peoples getiteld ‘Neighborhood Watch’ in de winkels liggen. Benieuwd hoe die shit klinkt? Check onderstaande link voor een preview. Hou HIJS in de gaten want je maakt hier kans op die nieuwe Dilated.

Dilated Peoples – This Way

Meer info: http://www.dilatedpeoples.com

Wreckitnize winnaar Grote Prijs van Zuid-Holland
Afgelopen avond (11 maart) kwam Wreckitnize als terechte winnaar uit de bus bij de Grote Prijs (Zuid-Holland). Wreckitnize bleef Ballantyne (2e) en Maximus Prime (3e) voor. Ballantynes kreeg de publieksprijs. Be on the look out voor een uitgebreide review van deze avond!

Meer info: http://www.popunie.nl

Eerste act Culture Blast Europe 2004 bevestigd
Op 15 oktober zal wederom het Culture Blast Europe festival in het Paard van Troje in Den Haag gaan plaatsvinden. De landen die deel gaan nemen zijn Frankrijk, Duitsland, Polen en Nederland. De eerste act is al binnengehaald te weten Raptile uit Duitsland, die onlangs een single met Xzibit uitbracht.

Meer info: http://www.bombtheplanet.tk

Maximus Prime maakt nummer voor jongerenorganisatie
Move Your World initieert, ontwikkelt en realiseert jongerenprojecten op het gebied van internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling. Hun doel is het vergroten van het maatschappelijk draagvlak onder Nederlandse jongeren voor deze thema’s.

Voor hun project Denktank Afrika heeft de Delftse hiphopartiest Maximus Prime een spoken word nummer gemaakt, Whisper Of Change getiteld. Hierin snijdt Maximus diverse onderwerpen aan zoals kindsoldaten, globalisatie, AIDS en hongersnood. Voor Denktank Afrika zijn ook filmpjes gemaakt en die zijn samen met Whisper Of Change en Afreakah! van Soulartic op CD-ROM verschenen. Zie voor meer info: http://www.moveyourworld.nl

Het nummer is te downloaden op http://www.maximusprime.com

Gratis driedaagse Turntable Masterclass
Dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 april, Musis Sacrum, D&T zaal, 10.00 – 17.00 uur
Masterclass i.h.k.v. DJ Grazzhoppa’s DJ Bigband # One.

In deze driedaagse masterclass word je ondergedoopt in the world of turntablism. Platenruiters Yzerbeat en XX-L zijn jullie ghosts gedurende de masterclass. De bedoeling van de drie dagen is met 6 DJ’s samen een turntablismset van 30 min. in elkaar steken. Skills, techniquez en routines worden uitgewisseld. Ben jij al een tijdje bezig met scratchen? Zijn al je scratchvideo’s al grijs gedraaid? Is je fader busted, again? Hebben je ouders al gedreigd om je platendraaiers buiten te smijten?

Stuur dan een korte demo op, voor 25 maart, naar Musis Sacrum/Schouwburg Arnhem, t.a.v. Ingrid Scheper, Postbus 1103, 6801 BC Arnhem. Eventueel kan voorafgaand aan het concert op donderdagavond een presentatie van de masterclass plaatsvinden.

Postmen en Relax zitten zonder label
De Nederlandse vestiging van major Warner Music heeft bekend gemaakt dat de eigen A&R afdeling opgeheven wordt. Daarmee komen artiesten als Relax en Postmen zonder label te zitten. Warner noemt de aanhoudende neergang in de verkoop van cd’s de oorzaak om de bezuinigingen door te voeren. Met name de enorme piraterij, het op grote schaal branden en illegaal downloaden van cd’s en het gebrek aan adequate regelgeving hieromtrent liggen ten grondslag aan de malaise in de muziekindustrie, aldus een officieel statement van de platenmaatschappij.

Michel Huijgen, manager van Relax, kreeg gisteren definitief te horen dat de Haarlemse band geen label meer heeft. ?Ik heb veel geruchten opgevangen, maar nu is het dus definitief. Erg zonde, maar toch denk ik dat het wel goed komt met Relax, we gaan nu een oplossing zoeken. Relax is gewoon de beste live band van Nederland Op dit moment zijn we een nieuwe plaat aan het opnemen. Je kan er niet veel aan doen dat je nu zonder label zit. Het is een kwestie van accepteren en dan doorgaan.

Bron: http://www.3voor12.nl

12" Snelle Jelle
Er gaat in maart een Snelle Jelle 12" verschijnen waarop VSOP en Terilekst te horen zijn met de tracks “Letterlijk de illste” en “Turrietorium”.
Uiteraard zijn beide tracks geproduceerd door Snelle Jelle die al eerder een 12" uitbracht met Climax genaamd “Het hoogste punt”.
Naar aanleiding van de nieuwe 12" zullen er release party’s volgen in Rotterdam en Amsterdam.

Hou HIJS in de gaten want er zal binnenkort een interview volgen met meer info over deze release. Ondertussen kun je snippets beluisteren op: http://www.elleboogwerk.nl

Na FUIST komt Shade met ‘Pussylounge’
Made in da Shade blijft goed bezig! Hun nieuwe project draagt de naam ‘Pussylounge’ en speelt zich af in een club waar vier vrouwen elkaar ontmoeten. Ze hebben het over scoren, over sexuele voorkeuren en angsten, over potten in alle soorten en maten: butches, femmes, lipstick-lesbiennes en babydykes.

Pussylounge Tourguide
1 april Stadsschouwburg Utrecht
13 t/m 17 april Frascati (NES) Amsterdam
23 april Theater Zuidplein Rotterdam
24 april Theater aan het Spui Den Haag

Bij een nieuwe voorstelling hoort natuurlijk ook een nieuwe track:
Pete Philly & Perquisite -Pussylounge

Meer info: http://www.shade.nl

Geplaatst door bowie op 30 maart 2004