Kort hiphopnieuws juni

Hiphop-uitvoering van la Triviata

Het Enschede Muziek Festival brengt op 5 september een hiphop-versie van Verdi’s opera La Triviata. Aan deze uitvoering in poppodium Atak werken 15 dj’s, rappers, breakdancers en vj’s mee.

De opera La Triviata is het centrale thema tijdens het Enschede Muziek Festival.

Meer info: http://www.enschedemuziekfestival.nl

Met de bus naar Splash?

Yeah! Dit jaar is er de mogelijkheid om samen met andere Nederlandse heads in de bus te stappen richting een van de vetste festivals van Europa: Splash! Voor de niet wetende onder ons evan wat acts op een rijtje die daar gaan rocken: Gang Starr, Redman, De La Soul, Slum Village, Busta Flex, Dead Prez and more! Anyway het is dus mogelijk om met een bus vanaf Amsterdam richting Splash te vertrekken.

De kosten: 140 euro incl. kaartje van 70 euro. Als je al een kaartje hebt, kan je ook nog mee! Gewoon voor 70 euro. Er is plaats voor maximaal 50 mensen dus wacht niet te lang.

Meer info: http://www.thecypherbus.tk

Waterfront beste poppodium van Nederland

De Vereniging Nederlandse Poppodia (VNP), die de belangen behartigt van de aangesloten leden (de belangrijkste poppodia en festivals in Nederland), heeft woensdagavond tijdens het VNP-Gala in het Utrechtse Ekko de winnaars van de IJzeren Podiumdieren bekend gemaakt. De VNP reikt deze prijzen sinds 1997 jaarlijks uit aan het beste podium en festival en aan de beste directeur en programmeur van een poppodium. Het Rotterdamse WaterFront mag zich een jaar lang beste podium noemen. WaterFront heeft de prijs volgens de jury te danken aan een geheel eigen smoel en de zeer diverse programmering. Daarnaast wordt geconstateerd dat WaterFront, ondanks de beperkte middelen, vele tegenslagen (onder meer met de huisvesting) en grote concurrentie in Rotterdam, een eigen publiek aan zich heeft weten te binden.

Bij deze gaan onze felicitaties uit naar Waterfront!

Meer info: http://www.waterfront.nl

8-mile battles in Nederland

Door middel van Battles een platencontract bij Topnotch verdienen? Dat kan YO! De kick-off voor de battles vindt plaats op 11 juli in Paradiso, waar rappers als Raymzter, Yukki B, Klopdokter en vele andere hun raps ten gehoren brengen. Het geheel wordt gehost door Murth Man-O-Script en DJ Wix, de referee is Too Tall.

Tijdens Introducing SPITT battlen de zestien rappers tegen elkaar in 16 bars (ongeveer 45 seconden). Binnen deze tijd moeten ze hun vetste verbale vaardigheden neerzetten. Doel van de battle is je rhymes naar de tegenstander te ‘spuwen’ en verbaal te vernederen. De strijd gaat een tegen een. De battle bestaat uit vier rondes, waarbij uiteindelijk 2 MC’s overblijven. Het publiek is de jury.

Meer info: http://www.8-mile.nl – http://www.spitt.nl

Optreden van Michael Franti live te volgen via internet

Op maandag 30 juni 2003 zal het concert van Michael Franti & Spearhead uitgezonden worden op http://www.fabchannel.com. Deze live webcast is kosteloos te bekijken en begint om 21:00 uur.

Daarnaast bezit Fabchannel.Com een archief met meer dan 80 verschillende concerten zoals Raymzter, Fun Lovin’ Criminals, De La Soul en DAC.

Meer info: http://www.fabchannel.com

RELAX released DVD – Much More Nothing Less

Vorig jaar op Lowlands heeft RELAX Live@Panama gereleased en nu negen maanden later op Pinkpop de DVD – Much More Nothing Less. Er is sind Live@panama enorm veel gebeurd met RELAX, 1 album gereleased, 2 singles, video opgenomen in Berlijn, RELAX heeft een edison gewonnen en een zilveren harp, hebben 2 keer in Zuid Afrika getourd, zijn naar Oostenrijk en Ethiopië geweest.

Op deze 210min durende DVD kan je het volgende vinden:
– Live@Panama
– The box Reports
– Lowlands2002
– Video Rock a Spot
– Video Callin ye name
– TV Noord Holland Documetaire
– Harpen Gala2003 met o.a. Lightlife an Zum say its Strange uitgevoerd ism het Metropool orkest
– 2 metersessie Docu, met oa de laatse trip naar Zuid Afrika

Meer info: http://www.its-relax.com

Hiphop tijdens de Nijmeegse Zomerfeesten

Van 12 tot 18 juli vindt tijdens de Nijmeegse Vierdaagse in het Valkhof Park weer het gratis toegankelijke festival Valkhof Affaire plaats. Het hiphopgehalte komt dit jaar van Prefuse 73 (USA), E-Life, Relax, Postmen en dj’s Johnny Smoke, Nemon & Dre. Daarnaast o.a. optredens van Detroit Grand Pubahs (USA), Peter Pan Speedrock, State of Monc, Olabola, Mambo Kurt, Enge Buren, DJ Knuppelhout, DJ Aardvarck, Jamie Lidell (GB), Dabrye (USA), Matthew Dear (USA), Incense, Wealthy Beggar en DJ Phonc.

Meer info check binnenkort http://www.valkhofaffaire.nl

Snelle Jelle laat van zich horen

Na een geruime tijd is ie er dan, de nieuwe mixtape Op de 1 & 2 ! Een nieuw cd’tje gemixt met zowel nieuwe tracks als ouwe. Ook staan er op deze schijf 3 eigen producties met oa. Terilekst, Tyrone, Stress, Climax & 3de kamer! Inclusief een gedrukt hoesje kan je deze cd voor 7,50 op je deurmat krijgen!

Voor de complete tracklist klik je op de website even op de hoes en dan zal er een afbeelding van de achterkant van de hoes tevoorschijnkomen. Bestellen en meer info via http://www.snelle-jelle.nl en voor iedere 5de besteller een gratis Adidas cd’tje erbij! (met oa: Maniak ft. Brainpower, Dicecream, Climax en Snelle Jelle)<br /

Area 51 open MC battle met als hoofdprijs 1000 euro

Op 20-21-22 juni aanstaande zullen er naast de vele acts: Wildchild & Romes, D-Styles, Mel-OD, Phatkat, Krewcial, TeRilekst, Imadodattaz, Blocnotes, Lingwistikz, Kemphanen, Frontline, Y’smokey en vele DJ’s.

Een aantal verschillende battles op het programma staan waarbij je 1000 euro per onderdeel (Graff, Breakdance, DJ-battles en MC-battles) kan winnen.

Als je mee wil doen aan een van deze battles moet je je wel van te voren inschrijven. Daarvoor verwijzen we je graag door naar: info@area51skatepark.nl

Meer info: http//www.area51skatepark.nl of telefoon 040-2341060

Hiphop tijdens het Amsterdam Roots Festival

Van 22-29 juni zal het Amsterdam Roots Festival op verschillende locaties gaan plaatsvinden in Amsterdam. Op de 2003 editie staat er aardig wat hiphop op het programma: Ozomatli, Kill Point, Pee Froiss, Fresk en DJ Precise. Alle info kan je terugvinden op de onderstaande site.

Meer info: http://www.amsterdamroots.nl

Geplaatst door bowie op 29 juni 2003