Kort hiphopnieuws juli

GuerrillaFunk.com

SONIC JIHAD, the long-awaited album by Paris, will be released worldwide on September 23rd in both retail stores and online at www.guerrillafunk.com. The webstore release has been delayed as a result of recent developments which lead to the securing of worldwide distribution capabilities through traditional channels for Guerrilla Funk.

Meer info: http://guerrillafunk.com

[lijn]

Opgezwolle nieuws

De limited edition van de Opgeduveld cd (500 exemplaren) ligt nu in de winkels. De cd is ook via de website te bestellen even als de Opgezwolle t-shirts. Voor alle info over hoe je ze in huis krijgt kun je even een mailtje sturen naar bestelling@opgezwolle.nl

Meer info: http://www.opgezwolle.nl/

[lijn]

Eminem betrouwbaarder dan Bush?

Een slordige 53 procent van de Amerikanen vindt Eminem betrouwbaarder dan president Bush. Dat blijkt uit een enquete gehouden onder 1016 mensen. De teksten van de rapper zijn geloofwaardiger dan de speeches van de president volgens de ondervraagden.

[lijn]

Spacekees laat van zich horen

We kwamen Spacekees tegen op een party en dit was een mooie gelegenheid om hem wat te vragen. Spacekees legt het volgende uit: Op internet ontmoette ik Guy en die wilde oude tracks uitbrengen. Dit is nu aan de gang. Ik ben ook bezig met een solo ding samen met een producer die al veel mc’s heeft geholpen met het uitbrengen van singles. Dus nu ook Spacekees. Daarnaast is er ook nog steeds Spacekees& Terilekst. Die shit gaat gewoon door.
Op onze vraag waarom we zo weinig van hem gehoord hadden antwoordde Kees: Ik wist niet of ik moest gaan studeren of rap-ster gaan worden. Als ik het probeer businesslike aan te pakken, valt er misschien wel geld mee te verdienen. Ik heb in een flinke dip gezeten, waardoor ik veel thuis zat achter mijn playstation, vandaar dat de nieuwe cd ook Keescabaret Uit De Dipshit heet. Eerst komt trouwens de 12inch van Terilekst uit.

Meer info: http://www.spacekees.nl/

[lijn]

Opgezwolle dropt dubbelcd

Uit zeer betrouwbare bron hebben wij vernomen dat Opgezwolle een dubbelcd gaat droppen. Naast ‘Vloeistof’ zou er ook een tweede cd gaan verschijnen getiteld ‘Brandstof’. Half augustus zouden deze twee schijfjes in de winkels moeten liggen.

[lijn]

Nieuw graffiti project in Delft

Na eerdere succesvolle projecten en de onlangs geopende legale muur in de Prinses Irenetunnel, ligt er alweer een nieuw project op de planken in Delft. Tussen de 25 en 35 schrijvers zullen tegenover de legale muur van 3 meter hoog en 45 meter lang een kunstwerk gaan maken. Dit zal allemaal gebeuren onder leiding van de beeldend kunstenaar Mustafa Maluka. Er is op dit moment nog plaats voor ongeveer 15 schrijvers. Als je meer informatie wil of je wil jezelf aanmelden dan kun je je wenden tot de gemeente Delft.

Meer info: Murat Aslancik 015-2197958

[lijn]

5 jaar Planet Rock

Het tweede weekend van december staat het Beursgebouw in Eindhoven weer in het teken van Planet Rock (13 december). Planet Rock viert haar 5e verjaardag en maakt deel uit van een groot driedaags hiphop event in Eindhoven.

Meer info volgt…

[lijn]

Rakim verlaat Aftermath

Gisteravond is officieel bekend gemaakt dat Rakim en Dre’s Aftermath hun relatie hebben opgebroken. Rakim’s manager Zach Katz maakte dit bekend aan AllHipHop.com. Onlangs werd nog aangekondigd dat er al 16 tracks klaar waren voor het langverwachte album ‘Oh My God’. De reden van deze breuk licht in (creatieve) meningsverschillen tussen Rakim en Interscope. Rakim is inmiddels in bespreking met andere platenmaatschappijen. Het album zal dit jaar nog wel worden uitgebracht maar niet door Interscope Aftermath.

[lijn]

Gezocht: Nederlands beste battle MC

Als je denkt de beste battle cat van Nederland te zijn, schrijf je dan in voor Spitt (National Dutch MC battle 2003).

De vier landelijke voorrondes zijn op zaterdag 20 september in 013 in Tilburg, vrijdag 3 oktober in Nighttown Rotterdam, zaterdag 4 oktober in Paradiso Amsterdam en vrijdag 10 oktober in Simplon in Groningen. Voor iedere Elimination Round worden zestien MC’s geselecteerd door de jury. De zestien halve finalisten van de voorrondes strijden vrijdag 14 november 2003 in Paradiso tijdens SPITT, the Final Battle. De winnaar van SPITT the Final Battle krijgt een platencontract, de titel ?beste Nederlandse battle MC 2003?, gear, goodies and lots of fame and fortune! MC’s kunnen zich tot 1 september aanmelden voor SPITT.

Meer battle informatie, het wedstrijdreglement en het online inschrijfformulier staat op http://www.spitt.nl

[lijn]

Chuck D doet dat ding samen met Aerosmith

Chuck D.van Public Enemy heeft met Steven Tyler en Joe Perry van Aerosmith een single opgenomen: Let’s Get Loud. Een versie met Busta Rhymes. MC Lyte en Flavor Flav is in de maak. Jaren geleden werkte Aerosmith al samen met Run DMC.

[lijn]

Regio finalisten van de GPVNL zijn bekend!

De Regio Finalisten van de Grote Prijs van Nederland zijn bekend. De winnaars van deze Regiofinales plaatsen zich voor de Finale in het eerste weekend van december in Paradiso en De Melkweg

RnB/Hiphop: Bla Bla (winnaar Oogst van Overijssel) , Mass of Critics (Before the Fame Awards) ,Reality Crew (winnaar Six), winnaar Drenthe, Black Bulls (Friesland), Jaymz (winnaar Music Awards Gelderland) , CDL (winnaar Flavafestival), winnaar U-pop, Toprak (Gelderland), Reconda (Utrecht), Ganzoline (winnaar Wraak van Brabant), Ill Productionz (winnaar Zeeuwse Belofte), Spencer (Brabant) ,Are MC (Brabant), Da Silva (Limburg), Skiggy Rapz (winnaar Grote Prijs van Zuid Holland), GMC (winnaar Noord Hollands Glorie), GNM (winnaar Wanted), Deffulous Flows (NH), Just Jay & Nelson (ZH), Sendar (NH), New Groove Habits (ZH), Maestro Mikel (NH), Kim (ZH), Goodgrip & Lady Bee (NH)

De finaledatum: RnB/Hiphop zondag 7 december in Paradiso

Meer info: http://www.groteprijs.nl

Geplaatst door bowie op 31 juli 2003