Kort hiphopnieuws juli

DutchMan neemt track met Brooklyn Academy op
Brooklyn Academy, de crew uit NY die op 25 september op het feest van HIJS staat, zal eerst nog een track opnemen met de uit Rotterdam afkomstige MC DutchMan. Na een bezoek aan hun optreden in SOB’s in New York afgelopen december, was de link gelegd. Binnenkort zal Dutch zijn verse lenen aan de mannen in de US waarna de nog titelloze track binnen een paar maanden zal verschijnen. Een van de mixtapes die Pumpkinhead uitbrengt is misschien de bestemming. We houden je op de hoogte.

HIJS gaat integraal verslag doen van Splash!
Morgen vertrekt een HIJS delegatie naar het grootste hiphopfestival van Europa: Splash! om daar uitgebreid verslag te gaan doen. Vanaf vrijdagavond zal je, als de techniek het toelaat tenminste, elke avond t/m zondag een verslag kunnen lezen van die betreffende dag.
Hou die shit in de gaten zodat je kan lezen of het de moeite waard is om volgend jaar ook naar Chemnitz te gaan.

Jerboa nieuws
Jerboa trad afgelopen week op tijdens het 4 daags Dour festival in België en als je wil weten hoe dat was is het mogelijk om een trailer te checken:
http://users.pandora.be/jerboa/dourfestival15072004.mpg (hoge kwaliteit)
http://users.pandora.be/jerboa/dourfestival15072004low.mpg (lage kwaliteit)

Er valt verder te melden dat er vanaf deze week een split EP te koop is waarop Lefto en Jerboa op “Eardrums The EP” 10 funky tracks voor hun rekening nemen.

Meer info: http://www.jerbmusic.com & http://www.manitoba-music.com

Urbanvideoz is back
Urbanvideoz is de plek waar je de nieuwste Urban videos kan downloaden en sinds kort is deze site weer online. Naast nieuwe videos kan je hier ook terecht voor de wat oudere. Binnenkort zal de site worden uitgebreid met een platform voor beginnend Urban Talent.

Meer info: http://www.urbanvideoz.com

C-Mon & Kypski website
C-mon & Kypski hebben een nieuwe website. De site bevat o.a. video’s en de mogelijkheid om artikelen te bestellen.

check de site op: http://www.c-monandkypski.nl

Platenlabel voor 40Winks
Onze zuiderburen 40Winks hebben een deal met het Japanse platenlabel Escapism.
De twee Antwerpse producers Weedy en Padmo, oftewel 40Winks zullen tegen september een eerste EP met zeven nummers getiteld Extended Pleasure uitbrengen bij Escapism. Deze zal verspreid worden in de VS, Japan en Europa. Nadien zullen nog andere projecten volgen.

Meer info:
http://www.40winks.tk & http://www.escapism.jp

Korte film competitie: Black Soil Short Visionaries
In deze competitie die het Black Soil hiphop filmfestival organiseert in samenwerking met MTV worden beginnende film- en televisiemakers uitgedaagd hun visie op hiphop te
vertalen in een korte video/film van minimaal 3 en maximaal 10 minuten.

Uit alle inzendingen worden 10 finalisten gekozen die een masterclass krijgen en hierna worden 4 filmmakers gekozen die een maand te tijd krijgen om hun korte film te verbeteren onder begeleiding vanMTV-televisiemakers. De 4 korte video’s/films worden op Zondag 28 November 2004 vertoond op het Black Soil hiphop filmfestival. De hoofdprijs zal een betaalde en geheel verzorgde MTV reportage door jou als televisiemaker (regisseur) van vijf en twintig minuten van een bekende hiphop artiest in
NYC zijn.

Check voor meer informatie over inschrijven en dergelijke op http://www.blacksoil.com

Tongteelt dropt debuut album
Het album van het trio Danny Dio, Oscar W en Janus P heet ‘Idiots Savant’ en is te bestellen op hun nieuwe website. Er staan features op met o.a. Paradize van H3 die ook onlangs te zien was bij de Spitt battles.

meer info: http://www.tongteelt.nl

Stickert dropt soloplaat
Sticky Steez (Opgezwolle) heeft net een soloplaat opgenomen genaamd ‘Microfoon Collossus’. Deze verschijnt in de rekken nadat de verzamelplaat Buitenwesten uitgebracht is.
Op deze solo plaat werkt Stickert samen met beatcreator Kubus.
Soloplaat is misschien veel gezegd, want Stick werkte nauw samen met beatcreator Kubus.

De plaat die Microfoon Collossus heet, is afgeleid naar analogie met Saxophone Collossus van jazzsaxofonist Sonny Rollins. De jazz is evenwel niet terug te vinden in de sound van Sticks plaat. De plaat wordt omschreven als “experimentele hiphop, met wortels in de house. Kubus heeft oorspronkelijk niet zo’n hiphop-achtergrond.” Tekstueel zal Stick niet veel afwijken van het Opgezwolle gevoel.

bron: http://3voor12.vpro.nl

Hiphop United is uit
De verzamelaar Hiphop United waar we een tijdje terug al over berrichtten, is nu uit. Deze verzamelaar is een project van 4 Media & Entertainment studenten en bevat 17 tracks van crews uit 13 Europese landen. Ook Nederland wordt vertegenwoordigd op dit schijfje en wel door D.A.C (finalisten GPNL 2002) en AL-J en Skiggy Rapz (Winnaar GPNL 2003). Verder staan er ook tracks op van acts uit oa:Frankrijk, Engeland, Spanje, Duitsland, Zweden, Polen, Kroatië en Hongarije.

De cd is in een gelimiteerde opgave uitgegeven en te bestellen voor 5 euro via de site van Hiphop United. Op deze site kun je ook snippets beluisteren en een lijst vinden van alle deelnemende landen.

Meer info: http://www.hiphopunited.nl

Mental releases
Na 2 jaar is de site van Mental eindelijk eens geupdate. En meteen zijn er een nieuwe track van de St. Andries MC’s genaamd “Oepsei” en de nieuwe single van de Phillibustas met een featuring van BZA van ‘t Hof Van Commerce “Kieskeurig” te downloaden.
Het album “Amor Fati” van Sanctum staat gepland om eind deze maand uitgebracht te worden. Het album is geproduceerd door het producersteam van Killatactics. Verder wordt op 7 september het tweede full-length album van de Phillibustas getiteld “Emotie Van Wantrouwen” en op 15 oktober het al in 1999 aangekondigde album “Operatie Afzuip” van de St. Andries MC’s verwacht.

Meer info: http://www.mental.be

Kemo brengt eerste solo album uit
Na 12 jaar en meer dan een miljoen albums te hebben verkocht met Delinquent Habits heeft de meertalige MC Kemo, The Blaxican, zojuist zijn eerste solo album uitgebracht, “Simple Plan” genaamd. Kemo heeft besloten te breken met Delinquent Habits en zal, waar vele fans al jaren naar vroegen, zich volledig op deze nieuwe carriè²¥ te richten. Het album is zowel Engels- als Spaanstalig.

Meer info: http://www.KemoTheBlaxican.com

Europese tour OC gecancelled
De hoofdact van Hague Hiphop: OC heeft op het laatste moment zijn Europese tour gecancelled waardoor het geplande optreden in Den Haag is komen te vervallen. Er wordt op dit moment hard gewerkt om een vervangende act te vinden in plaats van OC. Het programma van Hague Hiphop ziet er trouwens als volgt uit:

12.00 Opening
12.05 Classact: SDK
12.10 Classact: Soldiers of God
12.15 Winnaar MC Battle
13.00 Double Deuce
13.40 Diggie B & Young Hin
13.55 Fire Arms
15.05 Red Rum Squad
15.40 Coup deVillz
16.30 Galaxia
17.15 Bleek
17.45 Lingwistikz & Headliners
18.40 DJ Act: C-Mon & Kypski
19.35 D.A.C.
20.05 Nuclear Family
20.30 Finale Breakdance Battle
21.15 O.C. (AFGELAST)

Afterparty: Pannonica
Locatie: Prinsengracht, Den Haag
Entree: 7 euro
Tijd: 22.30-04.00

Meer info: http://www.haguehiphop.nl

Beastie Boys
Bij de release van hun nieuwe album “To the 5 Boroughs” hoort natuurlijk ook een nieuwe site toch? De nieuwe site van Beastie Boys is in de lucht en zorg ervoor dat je die game a la Frogger checkt.

Meer info: http://www.beastieboys.nl

Nieuwe Stress website online
De Amsterdamse formatie Stress heeft nu een nieuwe website online met daarop het nieuws wat het drietal, Steamin’ Demon, Sef Nice en Juiceisdunaam ons gaat brengen. Ook kan je hier al enkele mp3’s downloaden.

Meer info: http://www.stressjeniet.nl

AAP-O-THEEK
Het nieuwe Duvel Duvel album AAP-O-THEEK zal vanaf 16 juli verkrijgbaar zijn in de betere platenzaken. Het album telt 20 tracks en zal door Top Notch worden uitgebracht. Producties op dit album komen van Duvel, Kubus, Supadupah en Delic. De vorige 5 albums verschenen gratis via de Duvel Duvel site en dit is dan ook het eerste album dat in de winkel verkrijgbaar is.

Een video trailer “Tis Leuk Geweest” en de track “Hoiiijjjj” kan je downloaden via de onderstaande site.

Meer info: http://www.duvelduvel.com

Geplaatst door bowie op 29 juli 2004