Kort hiphopnieuws februari

Relevant Elements goes Bollenstreek
De volgende editie van Relevant Elements vindt niet plaats in Delft, maar in de Bollenstreek, yihaaaw! Zaterdag 20 maart is er in OJC Ex-Voto te Voorhout een underground hiphopparty met Bleek (Den Haag) en Reunited Skillz (Delft). De platen worden gedraaid door Psar, MistaSweet en DBS. Maximus Prime is de host van de avond. Het gaat hier om een eenmailge editie!

Binnenkort meer info: http://www.ex-voto.nl

Akrobatik Wint International Songwriting Competition (ISC)
De winnaars van de International Songwriting Competition (ISC) zijn bekend. In de categorie r&b/hiphop won Akrobatik met “Remind My Soul” de eindstrijd.Check!

Meer info: http://www.songwritingcompetition.com

EMI niet blij met ‘Grey Album’
EMI heeft stappen ondernomen om de plaat ‘Grey Album’ van DJ-producer Danger Mouse uit de verkoop te halen. EMI beheert de geluidsopnamen van de Beatles uit naam van Capitol Records.

Rookie records zoekt artiesten
Rookie records zoekt artiesten voor een nieuwe europese verzamel cd. Rappen in het Nederlands en Engels is toegestaan maar rappen in een andere taal is nog beter. Naast deze cd komt er ook een website waar de artiesten worden belicht en voorgesteld.

Interesse?

Rookie Records t.a.v. Hiphop United
Aelbertbergstraat 45
2023 CL Haarlem

Meer info: hiphopunited@hotmail.com

C-Mon – Cereal

‘Cereal’ bevat naast de vocalen van Senna nog vele andere flavors/gastoptredens, waaronder die van Opgezwolle (incl Delic on the cuts), Raymzter, Pete Philly, Unorthadox (Redrum Squad), Benny Sings, The Proov, Kypski, Lah, U-Gene, Lilian Vieira (Zuco 103) en vele anderen. Het album zal in april in de winkels liggen via Supertracks records. Het album is een hersenspinsel van C-Mon & Brian Elstak (mixin/ made in da Shade). De twee zijn al sinds 2003 bezig met het realiseren van het project. Na de release van ‘Cereal’ zullen C-Mon en Kypski weer samen werken aan hun opvolger van hun eerste instrumentale hiphopalbum ‘Vinyl Voodoo’.

Bron: Brian

kleinejan.nl online
De in Almere woonachtige MC/producer Kleine Jan heeft nu zijn eigen site de lucht ingegooid.

Begonnen in 1990 te Hattum om via een samenwerking met DRC in Groningen uiteindelijk in Almere Muziekwijk te eindigen, heeft Kleine Jan in 2002 besloten om van het Engels naar het Nederlands over te stappen. Geïnspireerd door Elise & Kaylin, Goodie Mob, Buckshot, Redman, Gangstarr, Krs One, Wu-tang Clan en Extince is hij dus al aardig wat jaartjes bezig. Hoe dat klinkt is nu dus te horen op www.kleinejan.nl

Meer info: http://www.kleinejan.nl
Online track ter promotie van FUIST
Zoals in januari al gemeld was, komt Made In Da Shade eind februari met de voorstelling FUIST. Ter promotie hiervan dropt Made In Da Shade alvast een track getiteld ‘YBM’ (wat staat voor Young Black Males) online.

De track is geproduceerd door C-mon (van C-mon & Kypski) en featured de volgende MC’s: RFx (AvalanchE), Pete Philly, FIT, Epic Skillz (AvalanchE) en Complex. De track is “hier”: http://www.fuist.nl/shade2_nl/projects_content/FUIST_YBM.mp3 te downloaden.

Meer info: http://www.fuist.nl

Geplaatst door bowie op 26 februari 2004