Kort hiphopnieuws december

C.J. – Top Choice
C.J. heeft in eigen beheer zijn nieuwe single ‘Top Choice’ uitgebracht. Een bijpassend video mag natuurlijk niet ontbreken download of bestel deze single via: http://www.ruffcutsproductions.com.
‘Top Choice’ is tevens te horen op ‘Rotterdam RedRum the Underground Hits part II’

Wreckitnize wint Unsigned Talent 2003
Wreckitnize uit Rotterdam mag zich de eerste winnaar van Unsigned Talent noemen. Fata Morgana en R.A.G. werden respectievelijk tweede en derde. Andere deelnemers waren ANTI, A.R.K., The Buckwild Tribe en 5th Season.

Meer info: http://www.unsignedtalent.nl

Turntablized 2003
Ook dit jaar vond weer het DJ Cut & Scratch event TURNTABLIZED plaats. De zevende editie alweer!
De DJ’s CHIEF, DAZE, DNS, IRIE, LAH, SAVAGE, SERUM en YODAW moesten het in de finale opnemen tegen elkaar wat uiteindelijk een finale ronde opleverde van DJ CHIEF vs DJ SAVAGE! Uiteindelijk was het DJ CHIEF die er met de eerste prijs (Stanton SA-12 mixer) vandoor ging en SAVAGE voor de 2e keer met de titel Rookie Of The Year…

Meer Info: http://www.grap.net

Riza nieuws
Op de website van Riza is een snippet van zijn nieuwe single ‘Eclips’ te horen. Deze track is grimmiger en kritischer dan zijn eerdere werk. Wat Riza er zelf over zegt: ‘Ik wilde een track neerleggen waardoor mensen gaan nadenken. Mensen praten veel over wat er mis is in Nederland. Laat mij dan maar de boeman zijn en het hardop zeggen. Misschien wordt er dan actie ondernomen.’
De plaatsing van de snippet komt onverwachts en onaangekondigd. De reden hiervoor is dat de track al door een aantal rappers is gehoord en Riza wil waken dat deze niet met zijn ideeën weglopen. De single komt samen met enkele veranderingen voor Riza. Zo is de voormalige dj/producer/turntablist van WhiteWolf: ‘PwB’ toegevoegd aan het team en komt ‘folie & deux’ (een samenwerkingsverband tussen de producers: ‘Decoy’ en ‘King 7’) met een nieuw geluid voor de Nederlandse Hiphop scéne.

Meer info: http://www.datding.nl

Ook Pete Philly dropt tracks online
Vanaf vandaag is er op http://www.unexpected-records.com de track insomnia (een van de zes mindstates op de mindstate ep van pete philly & perquisite)te downloaden ter promotie van de ep.
Tevens zal de Mindstate Release Party op 14 januari zijn in Bitterzoet.

Sores, Lingwistikz en Frontline droppen tracks online
Sores ft. Lingwistikz droppen de track Wack Gack op http://www.Zinloosgeweldig.com, tevens kun je daar ook een nog niet eerder online verschenen StageFright van de Lingwistikz vinden. Maar dat is nog niet alles, de Lingwistikz zijn hard aan de slag geweest want ze featuren ook op de track Stay Tuned van Frontline te vinden op http://www.thefrontline.nl. Hier kom je de donkere dagen voorlopig wel mee door.

Weer een Grand Concourse avond
Break form the norm verraadt al het speciale karakter van deze editie. Het is namelijk gelukt om voor deze avond CHINO BYI uit Brooklyn, New York te strikken, een grote naam in de New Yorkse(subway) graffitiscene en daarnaast bekend van het Graff-flix item in het Amerikaanse hiphoptijdschrift The Source. CHINO zal een foto-expositie verzorgen die perfect de sfeer weergeeft van de Newyorkse graffitiscene uit de midden jaren 80.
Op 10 Januari 2004 gaat de foto-expositie open om 20.00 uur en het feest begint om 22.00 uur!

Meer info: http://www.hedon-zwolle.nl

Frontline presenteert debuutalbum in Nighttown
Frontline zal a.s. zaterdag (20 december) het debuutalbum Certified Bangers presenteren. Dit zal gebeuren op de party ‘Uncut’ waar verder o.a. de DJ’s Cypher & Paul Deluxe staan. De entree is trouwens volledig GRATIS!

Meer info: http://www.thefrontline.nl

Ramp Records verlaagt CD prijs met 50%!
Ja je leest het goed! Ramp Records verlaagt per 1 januari de cd prijzen gemiddeld met 50%. Deze verlaging geldt niet alleen voor backcatalogus, maar ook voor nieuwe releases. Met deze maatregel wil Ramp Records aangeven dat de huidige cd prijzen niet meer realistisch zijn. De fans kunnen en willen niet meer EUR 22,00 betalen voor een nieuwe cd, daarom is het downloaden en kopiëren van muziek zo populair. Vanaf 1 januari 2004 zullen de releases van Ramp Records rond de EUR 9,00 kosten. Zo’n drastische prijsverlaging is in de Benelux nog nooit voorgekomen.
Bron: http://www.3voor12.nl

Blockjam 2004 op nieuwe lokatie
Blockjam zal in 2004 wederom plaatsvinden in Haaksbergen. De lokatie is echter nieuw: Park Scholtenhagen. Het 2-daagse festival zal los gaan op zaterdag 19 juni en zondag 20 juni. Zet maar in je agenda!

Check: http://www.blockjam.nl

HIJS gaat ART12 hosten
Jahtoch! ART12 is al een tijdje niet meer maar het unieke materiaal die dit magazine heeft opgeleverd, mag natuurlijk niet verloren gaan. Wij kunnen dan ook met volle trots melden dat je beetje bij beetje dit archief hier kan vinden. Know your history en check dat unieke materiaal!

Meer info: https://www.hiphopinjesmoel.com/interviews/811

Win een unieke Eastpak tas op Planet Rock
Alle backpackers verzamelen! Als je zaterdag 13 december aanstaande naar Planet Rock gaat neem dan een originele tas mee. Hoe opvallender hoe beter! De 10 doopste bags worden namelijk beloond door Eastpak met een nieuwe bag die gecustomized wordt door Super Charger of Two Things.
Ga met je tas tussen 18:00 – 20:00 uur naar de Eastpakbus en maak kans op een van die 10 bags!

Meer info: http://www.planetrock.nl

Data Splash! 2004 bekend
Het Duitse hiphop/reggae festival Splash! in Chemnitz (Duitsland) zal in 2004 plaatsvinden van 30 juli t/m 1 augustus. Dus weer 3 dagen party met dope hiphop uit alle windstreken. Voor degenen die niet weten wat ze aan de Kerstman moeten vragen, check http://www.splash-festival.de/ voor die dope kerstpaketten.
Net als vorig jaar gaat er weer een bus vanuit Nederland je weet toch! Check The Cypherbus en wees van de partij!

Meer info: http://www.thecypher.nl/bus

Skiggy Rapz wint grote prijs
Skiggy Rapz is er gisteravond in geslaagd om de grote prijs van 2003 in de wacht te slepen. Daarnaast ging hij er door zijn energieke show ook nog met de publieksprijs vandoor. Maestro Mikel mocht de beste muzikantenprijs op zijn naam schrijven.

Meer info: http://www.groteprijs.nl
Meer info: https://www.hiphopinjesmoel.com/interviews/779 interview met Skiggy Rapz

Wu-Tang Clan reunie?
Er gingen al heel wat geruchten de ronde dat de Wu-Tang opnieuw bijeen zou komen voor het organiseren van een tour en het maken van een nieuw album. Onlangs bevestigde Ghostface Killah dit bij HipHopDX. Er is heen en weer gebeld en er moeten nog wat dingen geregeld worden maar als alle leden zich voor 200% inzet, kunnen we binnenkort meer verwachten van de ooit zo legendarische Clan.

The Proov – Two Entropies
The Proov clip van de nieuwe single Two Entropies B/W Battle Mode is klaar voor gebruik. Via MTV Raw, The Box en 5.Element kun je de clip checken. The Proov Two Entropies 12" wordt gedistribueerd door Rushhour en imPROOVment records. De 12" is nu verkrijgbaar bij: Fatbeats, Soulfood, Rushhour, Dancetrax, Platenboef (aan de Rozengracht) te Amsterdam; De waaghals te Arnhem, Nijmegen en Enschede; Play It Again te Groningen en Arnhem.

Meer info: http://www.theproov.nl

Samenwerking Last Crewsaders en Cunninlynguists
Afgelopen zaterdag (29 november) hebben de Cunninlynguists tijdens hun mini-tour door Nederland tijd gevonden om samen met de Last Crewsaders de studio in te duiken voor een track. Hoogstwaarschijnlijk zal dit nummer verschijnen op het debuutalbum van Last Crewsaders: Never Dated dat trouwens op RAMP gaat uitkomen.

Meer info: http://www.lastcrewsaders.com

Deelnemers Turntablized finale 2003 bekend
Na twee eliminatie rondes zijn de DJ’s voor de finale battle in Paradiso (24 december) bekend.
DJ’s Chief, DNS, Daze, Irie, Lah, Savage, Serum en Yodaw gaan het tegen elkaar opnemen op kerstavond.

Meer info: http://www.grap.net

Geplaatst door bowie op 30 december 2003