Kort hiphopnieuws december

winks[/head]

Het Antwerpse duo 40 Winks brengt in februari de EP Extended Pleasure uit bij het Japanse Escapism. In maart volgt More Than Loops, the Swamp/Japan edition. Deze kwam in 2003 al uit (review). Op de Japanse versie zullen drie extra tracks staan en zul je via www.escapism.jp kunnen bestellen.
Als een soort van nieuwjaarscadeautje brengt Hypu Japan een compilatie cd uit die je via dezelfde site gratis kunt bestellen. Een tweetal weken later moet die dus helemaal gratis(!) in je brievenbus liggen. Op de cd staan er twee nummers van 40 Winks’ Extended Pleasure. Wees snel want de voorraad is beperkt!
Meer info:
http://www.40winksmusic.com
http://www.escapism.jp

heeft nieuwe website[/head]

De almeerse hiphop groep Ongerept vertegenwoordigt zichzelf vanaf deze winter via de nieuwe website van de groep die bestaat uit de twee MC’s Keizer en JoOn. Bij deze gelegenheid staan er nu twee exclusieve tracks online van het duo.

Meer info: http://www.ongerepthiphop.nl

Samouraï – RAP[/head]

2005 begint gelijk goed want op 4 januari ligt het nieuwe album van Explicit Samouraï genaamd Rap
in de winkels. Een voorproefje kan je hier downloaden:promo

Meer info: http://www.toxiclabel.com

. is terug![/head]
De mannen uit Amersfoort zijn terug en je kan hier op HIJS alvast een dope primeur checken!
Twee nieuwe tracks die ook op het nieuwe album gaan verschijnen en nog een remix van “De Yo-song”.
Peep it B.R.A.A.F. special

Yodaw winnaar Turntablized 2004[/head]

In mogelijk de saaiste editie tot nu toe trok uiteindelijk DJ Yodaw aan het langste eind in de finale tegen DJ Irie. DJ Yodaw die een thuiswedstrijd speelde mag zich de winnaar noemen van Turntablized 2004. De runner up aka Rookie of the Year ging naar DJ Rob. De grootste afwezige gisterenavond was de winnaar van vorig jaar DJ Chief die wegens andere verplichtingen zijn titel niet kon verdedigen.

Meer info: http://www.grap.net

wordt Hiphopbanger?[/head]

Dit jaar is de traditionele vuurwerkcampagne uitgebreid. Consument en Veiligheid heeft de hulp ingeroepen van 10 MC’s (oa: Negative, Kimo, Sage, Goldy) om onder de naam 10Klapper da project" een track te bouwen. Iedere MC levert een verse aan die samen dus de hele track “Vingers In De Lucht” vormen. Elke verse zal apart als mp3 via Kazaa en eMule verspreid worden zodat ieder thuis de boel weer aan elkaar kan plakken.
De hele track wordt 17 december als download op de site gereleased en daarna op FunX en Radio 538 (Juize FM) te horen. Tevens zal er een video van geschoten worden die ook te downloaden is en op The Box uitgezonden zal worden.

Meer info: http://www.vingersindelucht.nl

Posse release nummer 10[/head]

Het tiende Osdorp Posse album is getiteld Hollandse Hardcore Hip-Hop-Helden en verschijnt samen met twee dvd’s met daarop de 2,5 uur durende documentaire Hoe Schijt De Ventilator Raakt, veel videoclips en live-materiaal.

Meer info: http://www.osdorp-posse.nl/dvd.htm

Europese project[/head]

Mr.Metaphor van de onlangs in Leiden te bewonderen crew Brooklyn Academy heeft aangekondigd een project te starten waarin hij samen gaat werken met producers, rappers en DJ’s uit Europa.
Geïnspireerd door de kwaliteit van de artiesten die hij onder andere in LVC heeft gezien, besloot hij om dit project van de grond te brengen. Definitieve namen zijn nog niet bekend maar Mr.Metaphor kennende zullen het geen poppy artiesten vol met gimmicks zijn. Exclusief via HIJS wordt je hier op de hoogte gehouden…

stopt in HOTEL ARENA[/head]

Hiphopfeest APPELSAP heeft besloten afscheid te nemen van Hotel Arena Tonight.
Na anderhalf jaar is het tijd geworden om een mooie periode te beeindigen richten ze zich op een nieuwe, frisse toekomst. In die anderhalf jaar heeft Appelsap in Hotel Arena 10 bijzondere feesten gegeven, met o.a. dj’s SP, Eclipse (NYC), Kam (UK), Kid Sublime, Edzon, Hype (GER), TomTrago, RednoseDistrikt, onze hosts Gee, Fit & Skate the Great, live optredens van Illicit en Jeff Silvertrust
en kunst van o.a. Tiquestar, TwoThings, Delicious Ink, FreakinSitnie, PipsLab, Brush en der Vibemeister Zender.

Voor de voorlopig laatste Appelsap pakken we wel EXTRA goed uit!
Zo komt de legendarische DJ RIZ van de Crooklyn Clan over uit NEW YORK, naast natuurlijk Appelsap finest DJ SP! Lesley Kraaijeveld zorgt voor een warm welkom,
in de kleine zaal spinnen La NINA & MARK THE MACHINE de warmste nu-soul & brokenbeats
en in de bovenzaal zet LEE van platenzaak KIDSLOVEWAX zijn favoriete plaatjes op.
Hosts van de avond zijn natuurlijk SKATE (gamekings) THE GREAT & MC FIT.

Meer info: http://www.appelsap.net

Damented wint ITF BeNeLux[/head]

DJ Damented van de Leuvense groep Killa Tactics is de ITF kampioen van de BeNeLux geworden bij Advanced. Op het WK in Stutgard, 4 december werd hij vijfde.

De winaars op het WK:
Advancement: Rafik
Beatjuggling: Rasgunyado
Scratching: Rafik
Teams: Lordz of fitness

winnaar Grote Prijs van Nederland[/head]

In een goed gevuld Paradiso won Typhoon met een energieke show de GPVNL 2004. Harvey HBM ging weg met de muzikantenprijs en Yes R legde beslag op de publieksprijs.

Review
Pics

Geplaatst door bowie op 19 december 2004