Kort HipHop Nieuws

Het Drum Rhythm Festival gaat volgend jaar niet door. Reden is het ontbreken van een sponsor. Drum Rhythm moest zich eerder gedwongen terugtrekken; door de nieuwe tabakswet mogen tabaksfabrikanten geen muziekevenementen meer sponsoren. Mojo gaat nu proberen om voor 2004 een nieuwe hoofdsponsor te vinden. Afgelopen mei werd Drum Rhythm voor de elfde keer gehouden in Amsterdam.

Bron: Vara Hittekst

[lijn]
De politie van New York heeft in de moordzaak van DJ Jam Master Jay een man aangehouden, op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Hij zou ten tijde van de moord op de uitkijk hebben gestaan. De opdrachtgever is volgens de politie een 35-jarige drugshandelaar bij wie Jam Master Jay een schuld zou hebben gehad. Hij en de huurmoordenaar zijn nog niet opgepakt.

Bron: Vara Hittekst

[lijn]
Volgens het NPI is er een plan in de maak om het Utrechtse poppodium De Vloer te redden. Op verzoek van de Utrechtse wethouder voor Cultuur heeftTivoli een inhoudelijk en exploitatievoorstel gemaakt.
Of de naam De Vloer behouden blijft is nog niet bekend.

Bron: Vara Hittekst

[lijn]
Na de eerste editie van Definitie van Dopeheid. Staat de 2de editie alweer gepland en wel op 31 januari 2003 natuurlijk in 013 Tilburg. De acts van deze editie zullen de volgende zijn:
[li]DAC
[li]Z-Bomb Unit
[li]VSOP
[li]BRAAF
[li]DJ : Deegmeester Daan
+
[li]Open Mic

Meer info: http://www.definitie-van-dopeheid.tk

[lijn]
Stedelijk jongerenwerk Attak in Tilburg en Brabant Pop bieden begin volgend jaar een opleiding Hiphop docent aan. Volgens de initiatiefnemers is er in Brabant behoefte aan mensen die onder andere op scholen en in jongerencentra korte en langdurige modules kunnen aanbieden met en over hiphop. Attak en Brabant Pop hebben de Amsterdammer Blaxtar aangetrokken om talentvolle hiphoppers op te leiden tot hiphop docent.

Blaxtar geeft momenteel al diverse rapcursussen door het hele land. In zes lessen van twee uur (inclusief praktijkexamen) zal hij de cursisten o.a de basistechnieken bijbrengen (timing, uitleg typen onderwijs, houding t.o.v diverse doelgroepen etc), wegwijs maken in diverse presentatietechnieken (lichaamshouding, stemgebruik, positionering), leren ontwerpen van modules (van een lesuur tot de aanbieding van een weekmodule) en uitleg geven over hoe de pr, marketing en financiën kunnen worden beheerd (hoe zet je jezelf in de markt als hiphop docent, hoeveel vergoeding kun je eisen, hoe zit het met de belasting etc.).

De cursus zal vanaf 12 februari 2003 elke woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur plaatsvinden in Attak te Tilburg. De laatste les, inclusief uitreiking certificaten, is op 19 maart. De kosten van de cursus zijn 30 euro per persoon. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Brabant Pop. De cursus is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar. Aanmelden kan tot 1 februari.

Meer info: http://www.brabantpop.nl of 013-5423337 (Richard Jongetjes)

Geplaatst door bowie op 16 december 2002