Kopknikken met ‘BABA GUY’, Vince Staples, Stove God Cooks en meer

Normaal gesproken updaten we onze Spotify-playlist op maandag, maar je kent ’t wel; we hadden de nieuwe naam van ‘ons’ festival ALL CAPS (formerly known as POW! WOW! Rotterdam, nah’mean?!) aan te kondigen, moesten de Super Bowl halftime show een paar keer op repeat zetten en hadden ook nog wat Valentijnsdag-duties. Maar hey, we zijn weer fris en klaar om de dinsdag eens aan te vallen. Mét twintig kersverse picks in onze playlist. We lichten er natuurlijk drie voor je uit, maar raden ook zoals altijd aan om jezelf een abonnement erop cadeau te doen. Want dan blijf je altijd op de hoogte van wat wij blazen door ons nieuwe kantoor.

Zwangere Guy & Kingsize – ZONDER ONDERWIJS

Papa ZG is na het nieuwe STIKSTOF-album weer terug met een solo-release. Een 3 track-EP welteverstaan, getiteld BABA GUY. Hij werkt erop samen met drie Nederlandse mc’s en ook drie verschillende producers. Dat levert een plaat op waarop je dus, niet geheel toevallig, ook drie stijlen hoort. De track met Kingsize heeft onheilspellende klokken en een stoffige drumloop, waarboven de microfoon continu van Brussel naar Den Haag en terug wordt geslingerd. De twee belangrijke steden voor zowel de landelijke als Europese politiek blijken zodra het donker wordt zeer grimmig. Zonder onderwijs, maar niet zonder leerschool; de straat en de microfoon. Dit is hoe je door BXL en Agga beweegt als de nacht valt, gevangen in een back-to-back barfest.

Vince Staples – MAGIC (prod. Mustard)

Vince Staples maakt zich op voor een nieuw album. Zijn self titled verscheen nog maar een jaar geleden, maar in april is het tijd voor Ramona Park Broke My Heart. De eerste single MAGIC fungeert als ondergrond voor een Beats By Dr. Dre-relamespot, maar blijkt ook prima te smaken als ‘ie op zichzelf staat. Een zonnige en trage westkust-bounce, een prima refrein en een heerlijke koperblazer-partij om mee weg te rijden in een lowrider.

Stove God Cooks (x 2)

Als er iemand is die het verdient om een stap hogerop te doen is het wel Stove God Cooks. Met zo’n artiestennaam verdien je bekendheid op z’n minst, maar de rapvaardigheid is eveneens gigantisch. Hij heeft getekend bij independent label Babygrande Records, die hem alvast naar mooie plekken brengt. Nadat hij al indruk maakte met zijn plaat met Roc Marci en featurings bij onder meer Westside Gunn, staat hij nu op het nieuwe album van 2 Chainz én is er een featuring bij Che Noir. Hij wil zich overduidelijk niet binden aan de stijl waarmee hij bekend is geworden en slaat aan het experimenteren. We like!

De playlist

En dan hebben we het nog niet eens gehad over een nieuwe Snoop X Nas-joint, een geweldige Curren$y X Alchemist, de nieuwe sor én de terugkeer van Kid Capri. Checken!

Geplaatst door bowie op 15 februari 2022