Kool G Rap – The Giancana Story

‘It ain’t where you from kid, it’s where you at’, rapt G in het mooie, oprechte Where You At waarin Prodigy (Mobb Deep) een gastrol vervult. En oprecht is een woord dat Kool G Rap nog wel het beste omschrijft. Uiteraard ontbreekt een scala aan streetlife scenario’s niet en laat G Rap al vanaf de eerste secondes van de plaat horen ‘thug for life’ te zijn (’I’m thug for life, ain’t no changing me’).

Hoewel er enkele mindere tracks op The Giancana Story staan (Drama en The Fight Club), is het beresterke Blaze Wit Y’all (feat. Jinx Da Juvy) met een dreigend intro, perfecte productie, meesterlijke beat en twee MC’s die elkaar prima aanvullen, zwaar dope.

Deze New Yorker rapt op onverbloemde wijze over de dingen om zich heen. Zo ook in My Life, dat dan wel weer vrij toegankelijk klinkt door een opgewekte beat en een irritant vervormd zanglijntje. Good Die Young maakt echter veel goed: pakkende boombap met een Arabisch tintje, retestrakke raps en een lekkere vrouwenstem. De balans opmakend moeten we gewoon concluderen dat Kool G Rap nog steeds moeiteloos aan de top van de underground hiphop staat.

Tracklist:
01. Thug For Life
02. Where You At (feat. Prodigy of Mobb Deep)
03. Holla Back (feat. AZ, Tito and Nawz)
04. It’s Nothing (feat. Joell Ortiz)
05. Drama (Bitch *igga)
06. Thug Chronicles (feat. Havoc of Mobb Deep)
07. Blaze Wit Ya’ll (feat. Jinx Da Juvy)
08. Black Widow
09. Fight Club (feat. Shaqueen)
10. My Life
11. Good Die Young
12. The Streets
13. Gangsta Gangsta
14. My Life Remix (feat. Capone-N-Noreaga)
Meer info: http://www.kochentertainment.com<

Geplaatst door bowie op 27 januari 2003