Knockout: Verre Oosten Special

De Verre Oosten editie van Knockout was in de Melkweg Amsterdam om de boel op z'n kop te zetten… Of dit gelukt is door Opgezwolle en vrienden lees je hier…

7 november was de dag dat de speciale editie van Knockout zou plaatsvinden in de grote zaal van de Melkweg. De Verre Oosten special zorgde voor een dope line-up met o.a. Bla-Bla, Typhoon en Opgezwolle natuurlijk. Om 22:00 ging de zaal open. Bij de entree werd overigens de Verre Oosten single uitgedeeld wat een leuk detail is. Rond 23:30 was de zaal goed gevuld en zo kon het optreden drie kwartier later van start gaan.

Het was de eer aan ‘Jawat’ om met de show te beginnen. Hij gaf aardig aan hoe de vibe zou moeten liggen en maakten redelijk goed contact met het publiek om zo die hype erin te brengen die later op de avond zijn hoogtepunt zou bereiken. Hierna was het de beurt aan een van de finalisten van de Grote Prijs van Nederland, namelijk Bla-Bla. Deze brachten goede flow in combinatie met lekkere beats á la Opgezwolle. Dit zette goed de toon in het publiek wat al wat losser begon te worden. Een goede performance was het resultaat waardoor iedereen in de zaal de juiste stemming had. Zoals al op de line-up aangekondigd stond was het nu dan de beurt voor de zestien jarige Typhoon die overigens zijn broers en zus had meegenomen. Met z’n vieren op het podium bracht Typhoon die ille lines met ondersteuning van zijn broer Blaxtar en zus die de vrouwelijke vocals op zich nam. Ty wist het publiek perfect te stimuleren en liet de ‘handjes’ actief heen een weer gaan. Iedereen wist het zeker, van deze man zullen we zeker nog vaker horen. Na de laatste track waar het accent lag op de zus van Ty die het refrein verzorgde maakten zij plaats voor Opgezwolle…

Delic achter de tafels en Rico en Steez namen het publiek onder handen om zo met Sporen; deze performance in te leiden. De vibe met het publiek was meteen in hoge mate aanwezig. Ook al vond Steez het publiek na nog een aantal tracks zoals Tijd Leert, Concept of Niet en Vraag & Antwoord nog steeds een beetje lauwtjes. Deze pappies deden ook nog een aantal tracks waarvan de beats uit de stal van Kubus kwamen. Maar iedereen die Opgezwolle kent weet wat ie ook wilt horen en Opgezwolle weet wat die hype optimaal maakt… Dus na die lekkere nummers en scratch sessies van Delic zette deze ook inderdaad die beat waar menig hiphop head onder kippenvel-gevoel de voetjes niet meer op de vloer kan houden. DeVolle werd met nog een tikkeltje meer energie gepresenteerd door Rico en Steez die het dak van de Melkweg rockten! Het publiek was niet meer te houden! Iedereen ging uit z’n dak! Dit werd zelfs nog versterkt toen Rico het podium verliet om zo IN de crowd verder te spitten! Geweldig toen Steez naast Rico plaatsnam om die vibe persoonlijk in het publiek te leggen met onnoemelijk veel succes! Iedereen was razend enthousiast, doorgedraaid, hype, gek, los, wat je maar kan verzinnen! Hier kan ik niks negatiefs over schrijven, behalve dat sommige mensen misschien onder de voeten gelopen werden door het gehypte publiek. Wie hierna dacht dat het over was, had het mis! De hype ging gewoon verder omdat Delic doodleuk en toepasselijk Verre Oosten opzette!!! De hele crew die we hiervoor hadden mogen aanschouwen was inmiddels naast Rico en Steez op het podium te vinden om zo te laten zien wat een feestje is. Voor zover het nog kon werd de hype nog groter en ik denk dat dit te proeven was op het leidseplein. Iedereen zorgde ervoor dat ze schor werden van het mee rappen en zwakke enkels kregen van het bouncen op die beat. Over contact met het publiek hoef ik niet eens meer te praten… Dit was een hype, een rel, een party zoals die overal zou moeten zijn. Voor diegenen die nog verder konden springen, dansen, gek doen konden ook echt verder want het was nog steeds niet over omdat Tjappies en Mammies werd opgezet. Veel hyper kon het niet dus in de rockende crowd zag je behalve vrolijke gezichten en handen in de lucht niets anders dan bewegende mensen. Laten we het maar dansen noemen zodat het nog lijkt alsof de Melkweg niet helemaal op z’n kop stond. Steez, Rico en Delic zorgen standaard voor een frisse party, maar zoals Steez het zelf al zei: Deze shit is Historisch! Hier kan ik weinig aan toevoegen, behalve dat er nog een freestyle sessie kwam waar Ty, Blaxtar, JJ, Rico en Steez hun ding deden.

De hype bleef gedeeltelijk hangen en de DJ’s Edzon en Wix maakten hier goed gebruik van door lekker te spinnen om zo de massa dansend te houden. Dit duurde tot ongeveer 05:00 uur en ondanks het niet altijd gewaardeerde gepraat door de lekkere muziek van de DJ’s heen was het sfeertje tot laat in de ochtend nog altijd Fresh! Deze Verre Oosten special was voor sommige veels te ver om de fiets te pakken, maar had alsnog een bomvolle zaal. Debombsjit gewoon, hoezo debombsjit? ’t was gewoon tedik!

Fixtures:
Hoogtepunt: deVolle die deels IN het publiek plaatsvond!
Dieptepunt: de iets te laat begonnen show.
Bier: 2.00 euro
Wc: Gratis
Garderobe: 1 euro
Fotograferen: Yeah! Duidelijkheid!
Geluid: Redelijk tot Goed
Bezoekers: rond de 1200
Damage: 12,50 Euro
Cijfer: 9

Geplaatst door bowie op 8 november 2003