Kleine Viezerik – N ZIE DE BOY

“Geld maakt niet gelukkig, dat is wartaal”. Het is geld en vrouwen wat de klok staat. IJsman Vieze rapt op N ZIE DE BOY over zijn dagelijkse bezigheden, die vooral bestaan uit geld maken en vrouwen versieren. Ondanks de eenzijdigheid blijft Kleine Viezerik het gehele album boeien. Zonder gastrappers houdt hij met zijn unieke flow en stemgebruik de aandacht van de luisteraar moeiteloos vast. Zijn charisma in combinatie met de beats van Sliscobars zorgt voor een plaat die heerlijk wegluistert.

Sliscobars laat zien dat het produceren van een album wel aan hem kan worden toevertrouwd. De mede-eigenaar van Pitu Records, KV’s label, wisselt rustige soulvolle beats af met elektronische instrumentaties. Gevolg is een prettige, eigenzinnige sound die met Meisje Luister en Reality Check enkele pareltjes oplevert.

De continu terugkomende zangrefreintjes gaan na een tijdje wel vervelen. Het rappen gaat Kleine Viezerik goed af, maar de refreintjes halen het tempo te vaak uit een track of klinken zeurderig. Een goed voorbeeld hiervan is Geld Is Ook Niet Alles. De ‘Mooi Kwaay Boy’ dropt twee uitstekende verses, maar het refrein is nietszeggend en slaapverwekkend. Een uitzondering op de regel is natuurlijk Mr. Probz, die bijna garant staat voor succes als hij een refrein mag verzorgen. Na succesvolle hooks voor onder meer Winne en Appa tilt hij ook Meisje Luister naar een hoger level.

Kleine bewaart het beste voor het laatst. Op tracks als Ik Rock en Reality Check laat hij zien heel aardig te kunnen braggen & boasten. Tekstueel is het allemaal niet hoogstaand, maar dat weet de Amsterdammer uitstekend te verbloemen met zijn stemgebruik en flow. Beide tracks hebben ook geen gezongen refrein, fijn voor de afwisseling.

N ZIE DE BOY is een prima debuut. Kleine Viezerik presteert vijftien nummers lang constant. De refreinen zijn het grootste struikelblok voor de MC en een smetje op de goede plaat. KV laat zien dat hij met dit album en charismatische, kleurrijke voorkomen zijn plekje in de scene dubbel en dwars verdient. Een écht grote meneer is hij echter nog niet.

N ZIE DE BOY is nu uit op Pitu Records en te koop via onder andere iTunes

Tracklist:

01. Young Shottas
02. Ik Weet Et
03. Meisje Luister (met Mr. Probz)
04. Weet Wat Ik Heb (met Jayh)
05. Geld Is Niet Alles
06. Golddigga
07. Voor De Toppers (met Arzenio)
08. Herra Op De Vespa
09. Bawlers Flava (met Jayh)
10. Hitman
11. Pussyboy
12. Crimineel
13. Ik Rock
14. Shawty
15. Reality Check

Geplaatst door bowie op 28 november 2010